kattbekymmer

Jag har ett problem med en av mina katter (jag vet, man ska inte skriva om sina husdjur, det är så patetiskt och allt det där, men tekniskt sett så handlar det inte om katten utan saker han gör) och jag har helt enkelt slut på idéer.

Han pinkar på golvet i köket.

Det hela är från början stressrelaterat. När jag fick honom som bäbis var han så sönderstressad så att han inte ens kunde äta i köket med de andra, för minsta ljud fick honom att springa och gömma sig så vi fick stänga in oss i badrummet för att han skulle få äta. Han hade konstanta diarréer och skvätte omkring sig i hörnen i köket. Bara köket alltså.

Efter mycket tålamod och slit så är det alltså ett pinkhörn kvar och jag tror mig ha provat allt, så nu vänder jag mig till er om det nu skulle vara så att jag i min frustration helt enkelt har missat något.

Följande har jag provat:

tvätta med ättika på golvet (ingen effekt förutom att det stinker ättika ett tag)

ställa dit möbler så att han inte kommer åt sitt hörn/sin vägglänga (då tar han ett annat)

preparera golvet med diverse kryddor som inte ska vara kul (det blir fina fläckar på golvet när han pinkat på dem och man försöker städa)

stoppa såndär lugnande pryl i väggen som man köper för skitdyra pengar hos vetrinären

fyspray/fykristaller (kristallerna ger också shyssta fläckar)

ställa matskålarna där han pinkar (det går att pinka i matskålarna också om de är i vägen)

ställa dit en kattlåda åt honom (problemet är då att en av de andra katterna väljer att pinka i den och då vill inte pissnisse ha den längre)

visat honom vart han har kissat och vart han ska pinka. Pedagogiskt och fint sådär. (fast han vet ju vars han ska pinka, för han pinkar ju där annars)

ställt blommor längs hela väggen (vilken funkar delvis, men då flyttar han sitt pinkställe en bit bara och blommorna dör för att de inte får tillräckligt med ljus)

aluminiumfolie/plastfolie på golvet (jag läste nånstans att katter inte vill gå på sånt, det var äckligt att städa och dessutom droppade det)

ta-bort-lukt-spray som kostade skitmycket pengar, men som har samma effekt som ättikan när ättikan slutat lukta

vara extra snäll mot honom så att han inte blir stressad

kattmyntespray så att han istället ska tycka att det är ett jävligt trevligt ställe att ligga på

ställa in en extra kattlåda i badrummet

Jag tror att jag fick med allt där. Grejen är att av det där stressbeteendet finns inte så mycket kvar. Nu är han en väldigt trevlig och sällskaplig katt som charmar i princip alla och han är glad och leker med de andra och äter bra och yadayadayada. Det är bara det att han har sitt jävla ställe i köket då och ärligt talat så är jag så spyless på att städa efter honom varenda dag.

Är det någon som har nån idé? (förutom att ta honom till vetrinären och ge honom en spruta alltså för det har jag kommit på själv och tycker inte att det är någon bra idé)

Det här inlägget postades i Katter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till kattbekymmer

  1. Pingback: 15 år | drottningsylt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *