Trams!

Hela den här historien med FRA börjar kännas som en fars. Vuxna människor, våra folkvalda som beter sig som… äh, jag finner inte ens ord. Så mycket trams som verkar försiggå i det där riksdagshuet. Det är ju så att jag sitter med skämskudden åt dem så fort jag läser deras bloggar eller artiklar om vad de hittar på.

Här är en massa trams. Moderaterna får inte säga flaska (förutom att bloggsfären inte påverkar dem), centerpartisterna försöker låtsas som om de är så nöjda med sina förbättringar som verkar vara folkpartiets, vilket inte spelar någon roll eftersom de så kallade förbättringarna är ungefär lika värdefulla som kattpiss på tidningen. Annorlunda, men knappast något att föredra så att säga.

Och här då! Staffan Danielsson läser tidningar ungefär som kristna läser koranen (jo, alla muslimska kvinnor måste bära slöja och stryk får de mest hela dagarna för det står i koraaaanen) och med tanke på hur han verkar tolka saker så tycker jag att det verkar säga mer om honom än om någon annan.

Det verkar inte finnas någon hejd på tramset heller. Det är precis som om manhar lyft på locket och nu fullkomligen väller det ut skit på ren svenska och ingen förstår riktigt varför, för högerpartierna beter sig som vänsterpartier och vice versa, folk som vet någonting kör man över och de som inget vet klappar sig belåtet på bröstet med ena handen och experterna på huvudet med den andra.

Om ni hade någon som helst skam i kroppen så skulle ni helt enkelt be svenska folket om ursäkt, kamma er och börja sköta ert arbete istället för att intrigera. Nog för att riksdagshuset är stort, men det är inte Big Brother-huset.

Jag orkar faktiskt inte med er längre. Jag får bara huvudvärk och blir förbannad över allt intrigerande.. Hur i helvete tror ni att vi går på det där med kontrollinstanser och att vår integritet är skyddad när ni inte ens kan hålla reda på er själva? Och jo, jag fattar att ni är lite sura på oss nu. För att vi inte höll tyst, för att vi fortsätter tjata och inte håller oss på mattan. Naturligtvis så borde vi låta er ha er lekstuga i fred och inte ifrågasätta, inte störa. Det kanske kommer som en överraskning, men vi har tappat respekten för majoriteten av er och vi har ett mycket gott minne. Tiderna när folket bugade sig för överheten är förbi och ni har missat det totalt.

Skäms! Allihop! (utom Camilla Lindberg. Du borde bli statsminister istället)

Herregud.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

31 svar på Trams!

 1. West skriver:

  *s* Word!

  Och jag kan ju tillägga att i likhet med din sambo skriver du bäst när du är förbannad 🙂

 2. Drottningen skriver:

  du är konstig. jag kände redan när jag postade vilken jättebebis jag är.

 3. West skriver:

  Jättebebis? Varför då?

 4. Thomas Tvivlaren skriver:

  Det behövs mer jättebebisar! 😉 Instämmer till Wests lakoniska superlativ och interjektion! 🙂

 5. Jessika skriver:

  Kalkoner, schizofrena illrar, järvar från helvetet eller bara som försmådda mullvadar?

 6. PiratJanne skriver:

  Spot on! Underbar läsning. 😀

  Tack.

 7. vajlet skriver:

  Puss på dig, och tack! Det här var härligt att läsa när jag precis kommit hem från sjukan. (Finlandsbåtfylleyrsel, antagligen ”bara” av stress. Nu vet jag iaf att jag inte har fått hjärtinfarkt och inte hjärnblödning, bra det!)

 8. Pingback: deep.edition » Tysta opinionen

 9. deeped skriver:

  Jag vet att du är bäst när du är förbannad sen länge 🙂

 10. Drottningen skriver:

  men åh, vilket uppvaknande! jag blir ju alldeles generad

 11. Studiomannen skriver:

  Men så är det. Förvisso delar jag samma åkomma som du och sambon din. I hans och mitt fall är vi hopplösa idioter som dessutom ringer varandra och skriker när det går åt helvete för vårt gemensamma favoritlag.

  Det är mycket att leva upp till, dessvärre. För det kan väl ändå inte vara meningen att ilska ska vara normaltillståndet? Men nu räcker det bara att kolla framsidan på Knuff eller slå upp en dags- eller kvällstidning för att koka över.

 12. Drottningen skriver:

  Studiomannen: Inte? Själv är jag arg mest jämt tycker jag, inte så långa stunder åt gången, men ofta. Däremot så får jag huvudvärk av att bli arg många gånger på raken, som nu. Det räcker liksom med de vanliga argsakerna så att säga

 13. Pingback: Thomas Tvivlaren - Med tvivlet som insats

 14. klara skriver:

  Vilket klockrent inlägg!! Underbar ”rant”, som det så fint heter på utrikiska 🙂

 15. Drottningen skriver:

  Studiomannen: Jag säger till dig som jag säger till Josh då, du är alldeles säkert välkommen till leksands skara. Vi är vana vid att det går åt skogen, men vi tar det med ro 😉

  klara: underbar förstår jag, men vad för utrikiska är rant?

 16. klara skriver:

  drottningen: engelska 🙂

  ”to speak or declaim extravagantly or violently; talk in a wild or vehement way;” säger dictionary.com

  jag ser det som att skälla ut någon eller något. oftast ett fenomen. min favoritrant heter a fat rant och finns på youtube. aldrig tänkt på en rant som våldsam, men som engagerad och klagande ilsken 🙂

  och de är ofta mitt i prick. precis som den här 😉

 17. Drottningen skriver:

  åhhh… det gillar jag. Tack snälla =)

 18. klara skriver:

  vassego, det var välförtjänt 🙂

 19. Jessika skriver:

  Det är klart är det är välförtjänt 🙂

 20. drf skriver:

  Ord! Fan vad du är bra när du är asförbannad! 🙂

 21. Drottningen skriver:

  Jag ska tydligen vara vaken i minst 24 timmar i sträck innan jag skriver något då 😉

 22. Studiomannen skriver:

  Jag vet inte om vi klarar av att bli leksingar. Det är något genetiskt som gör att en sådan flytt inte är lösbar. Men lycka till – för snart ses vi snart i de nedre divisionerna… 🙁

  Jag tycker att du är bra annars också.

 23. Pingback: Lite av varje gällande övervakning. « Ur hjärtat

 24. Pia skriver:

  Jag sällar mig till skaran av lovordande kommentatorer. Heja heja heja! 🙂

 25. Mary skriver:

  Ordet fars är så väfunnet. Man riktigt ser hur det smälls i dörrarn, en går ut och in kommer annan… så lite tjo och hopp och så ut igen och in kommer en till och så hållerpå… Haha

  Missa nu inte att EU-moderaterna tänker motarbeta att bloggare blir registrerade och betala för sig… Gjorde mig lite lycklig mitt i röran. Det finnshopp. Jag tror att FRA-lagen kommer att ändras. Min kvinnlga intuition säger mig detta.

 26. Mary skriver:

  välfunnet ska det stå förstås

 27. Drottningen skriver:

  Mary: Ja, jag såg det hos dig =)

 28. Mary skriver:

  Det är väl ändå ett ljus i mörkret så säg? Att det där förslaget inte kommer att bara röstas igenom.

 29. Drottningen skriver:

  ja, alla politiker har ju faktiskt inte hål i huvudet. det gillar vi.

 30. Anino skriver:

  Big Brother-huset! Hahaha!

 31. Pingback: Lite av varje gällande övervakning. « [ri-sajklat]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.