Mer katt

Nu håller ungen på att möblera om i sitt rum och katten håller på att bli galen. Han ska vara med precis hela tiden, kommentera och trampa omkring och riva ner grejer och är gosig så att det gör ont i hjärteroten. Det betyder extra pinkande.

Man får nämligen inte flytta på grejer här hemma. Saker ska stå på sin plats. Man får heller inte bära hem nya saker.

Vid första anblicken kan man tro att han tycker att det är roligt, men det där är en typisk stressreaktion. Han är lite som en hund på det sättet, precis som om han försöker vara extra söt och gullig för att man inte ska slå honom.

Den mer normala reaktionen är när han springer och gömmer sig som en strykrädd katt (vilket är precis vad han är misstänker jag). Det gör han när det kommer nya människor, för de ska säkert slå honom. Ibland får han för sig att vi ska slå honom också och springer och gömmer sig i något hörn.

Man kan ju tycka att han efter 5 år borde ha kommit på att ingen tänker slå honom här. Å andra sidan har jag massor med nojjor som jag vet är just nojjor, men nog fan reagerar jag efter dem ändå.

Och i den här röran där ungen och katten välter grejer och har sig så ligger de andra katterna och sover som klubbade sälar precis som vanligt.

Det jag glömde skriva tidigare att jag provat är naturligtvis saker som foderbyte, kattsandsbyte till förbannelse och vattensprutan fungerar inte eftersom han inte pinkar när vi ser utan på natten eller när vi är ute. Jag kan inte stänga dörren till köket eftersom vi inte har någon dörr där och det är lika bra eftersom katterna kan öppna dörrar och dessutom bor vi nog trångt ändå utan att jag begränsar utrymmet för dem ännu mer.

Nu ska jag inte skriva mer om katter. Inte på ett tag iaf.

Det här inlägget postades i Katter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *