Men vad vet den där Sverker då?

Jag antar att det är så Tolgfors och hans chef tänker när de läser om ännu en medborgare som inget begriper. Det är klart att Sverker har missförstått. Det här är en alldeles för komplicerad fråga för folk utanför riksdagen (och för Camilla Lindberg, hon ville nog bara ha blommor. Alla tjejer vill ju ha blommor till vilket pris som helst) och det är synd att det bara är en sida som har fått komma till tals och den där tidningen Expressen har varit dummast av alla.

Tydligen missade Tolgfors och gänget alla frågor som ställdes innan omröstningen och alla inlägg som skrevs på internet samtidigt som tidningarna och tv helt enkelt såg sin chans att hugga regeringen i ryggen. Ja, så var det. Regeringen har verkligen försökt att informera på ett sakligt sätt innan, det är bara det att de olika redaktionerna har varken svarat på mail eller telefonsamtal och då är det svårt att föra en diskussion.

Jo, jag tror också det ja.

Och nu har dumma dumma Aftonbladet alltså letat fram en medborgare som inte är en ungdom (68 år) och dessutom professsor i statskunskap som inte heller förstår ordentligt. Det måste ha varit svårt eftersom FRA-motståndarna är bloggare som är unga finniga fildelare. Av hankön.

Ja. Precis så.

Leif GW har också blivit en såndär finnig fildelande spoling. Han missförstår han också, stackarn.

Vet ni, jag är ganska van vid att bli idiotförklarad, men nog måste det finnas en gräns för hur många av svenskarna man kan förpassa till idiotburen som regering?

Någon, någonstans efterlyste i någon artikel som jag har förträngt en medelålders städerska eller ett vårdbiträde som var emot FRA-lagen, att då skulle det göra större skillnad än om ett gäng Piratpartister härjar. Okej, jag är nog inte medelålders än, men jag är undersköterska och emot FRA-lagen. Jag fildelar inte och jag är inte Piratpartist heller. Inte partist över huvud taget, men om det är något jag känner igen så är det skit, och det är precis vad den här lagen är.

Jag betvivlar att jag är ensam, men det är så lätt att klappa oss på huvudet och säga att vi inte förstår.


Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Men vad vet den där Sverker då?

 1. Jessika skriver:

  Ja ja, att vi har iq fiskmåsar har ju gått som en röd tråd. Tänk alla vanliga människor som inte sitter i riksdagen som inte jobbar på FRA eller Säpo eller fan vet vad mer men som har diverse examina i relevanta ämnen och informerade medborgare som håller sig oerhört informerade. De vet, antar jag, mindre än de riksdagsledamöter som säger att de litar på att remissinstanserna har utrett saken noga. Hallååååå!!! Självaste SÄPO sa nej till den jävla lagen!
  Nu gäller det att vi inte glömmer, och att inte en massa korkade reclaim the street-huliganer blandar sig i alltsammans.

  Hur gick det med branden f ö?

 2. Drottningen skriver:

  Branden ja… den tog sig inte, så friden är återställd. Pizzan hade öppet dagen efter igen, men jag antar att kolgrillen står 😉

 3. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Miljöpartiet gör årets självmål, vill ha FRA tillbaka

 4. Mary skriver:

  En av de vikitgaste grejorna just nu är att se till att detta inte görs till en ungdomsfråga som man kan vifta bort av den anledningen.

  Nu är det soppa…

 5. Pingback: S vill riva upp FRA? « Tomas sida

 6. farmorgun skriver:

  Och här i Norrtälje är riksdagsledamoten Gunnar Andrén (fp) och Jörgen Westerholm (s) länsordf i Europas Socialistiska Parti på hugget och tar i en debattartikel i Norrtelje Tidning itu med opinionen som gått till överdrift på olika sätt – de är mycket ampra i tonen. Här en länk till deras artikel
  http://www.norrteljetidning.se/site/page/1290?nid=5110980

 7. Drottningen skriver:

  Mary: Soppa var ordet. Man kan ju säga att våra folkvalda får sannerligen göra skäl för lönen numera. Inget sommarlov här inte. (det är lite som de brukar göra på mitt jobb, precis innan semestrarna sätter de upp lappar om diverse planeringsdagar och kurser och fan vet vad, så att man har lite att tänka på när man är ledig.)

  farmorgun: jävla pöbel som inte följer de politiska reglerna!

  (iofs, enskilda tjänstemän ska man förstås lämna ifred, men i övrigt lät det där som gnäll över att medborgarna stör de viktiga politikerna. Nu har de inte tid att sköta vård, skola och omsorg för att vi skickar mail och skriver på iiiiinternet. Jisses, vad hade de för ursäkt innan omröstningen då?)

  Hur som helst är det kul med länkar till lokal media tycker jag, man missar sånt annars.

 8. Pingback: Sverige, en fotnot i IT-historien » Teflonminne

 9. Mia* skriver:

  farmorgun: jävla pöbel som inte följer de politiska reglerna!

  (iofs, enskilda tjänstemän ska man förstås lämna ifred, men i övrigt lät det där som gnäll över att medborgarna stör de viktiga politikerna. Nu har de inte tid att sköta vård, skola och omsorg för att vi skickar mail och skriver på iiiiinternet. Jisses, vad hade de för ursäkt innan omröstningen då?)

  Vad jag reagerade på när jag läste debattartikeln är att vi som protesterar mot massavlyssningen verkar förutsättas vara samma personer som de som hänger ut FRA-tjänstemän (antar att det var dessa som åsyftades). Och också att de som bloggar är samma personer som skriver alla E-mail.

  Samma medium används, d.v.s internet, så för Gunnar och Johan är det därför också samma människor som står bakom allt agerande. Bah!

  Det vore väl jämförbart med att jag skulle anklaga Gunnar Andrén för att ha nazistsympatier bara för att han är politiker. Eller för att ha röstat nej till FRA-förslaget bara för att Camilla Lindberg gjorde det. Typ helt fel.

 10. Drottningen skriver:

  Mia: Ja, men vi är ju finniga tonåringar som fildelar allihop också. Det är ju bara de inga som inte förstår har jag läst. (Nu var det väl inte just Gunnar som sa så utan någon annan av de där kloka herrarna) Det är väl en beprövad härskarteknik att förminska och klumpa ihop folk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.