Åkesson FRAklarar

Jag har lyckats missa Ingvar Åkessons senaste utspel på Svd brännpunkt fram tills nu, men det var sannerligen ett intressant uppvaknande en söndag. När jag tagit mig igenom halva artikeln där han förklarar hur det ligger till och klappar mig på huvudet så kände jag hur all energi liksom rann ut genom fötterna.

Han skriver om de 103 svenskarna som inte alls avlyssnades utan som råkade följa med som överskottsinformation och sen har man hemligstämplat det för deras egen skull. Nog för att jag är bra på att samla på saker jag inte behöver, men det där är ju löjligt. Om dessa svenskar var helt ointressanta så skulle väl informationen förstörts, eller samlar FRA allt på hög oavsett om det rör sig om lite dirty talk makar emellan eller en inköpslista? Om så är fallet så är det ju ett problem, för då ligger informationen där och kan användas när det nu kan tänkas behöva. När Ulf Ekman vill åka till USA och missionera till exempel, eftersom han nu fanns med på listan alltså.

Sen radar han upp en massa punkter där FRA-lagen är nödvändig för annars kommer lilla Sverige kunna på smisk av vem som helst när som helst och vi kommer inte att ha en aning. Dessutom kommer vi att bli beroende av andra stater vad gäller information som rör Sverige. Ska det vara så? Va? Ska det vara på det viset?

Frågan är ju intressant med tanke på att det för inte alltför länge sen hette att vi skulle utbyta underättelseinformation med andra stater och utan FRA-lagen har vi inget att erbjuda. Det är inte riktigt samma sak som att ”någon” kommer att ge oss på pälsen.

Det jag undrar över är hur det kommer sig att Sverige väldigt nogsamt minskar sitt försvar samtidigt som vi enligt Åkesson befinner oss mer eller mindre nära ett krig? Det är andra som har ställt samma fråga, men mig veterligen är det ingen som har fått svar på det. Det kanske är en fint? Om ”ryssen” ser att vi nedrustar så tror de att vi inte vet att vi är hotade och då blir de minsann lurade!

Och sen anfaller de. (hotet du vet)

Jag kanske är lite dum ibland, rentav naiv, men jag är ingen idiot. Således köper jag inte kontrollinstanserna som om de fungerar kommer in i bilden alldeles för sent (scanningen av trafiken är redan gjord) och med tanke på det FRA faktiskt har sysslat med och sen förnekat att de gjort för att ännu lite senare förklarat att jo, det var så, men ni förstår inte, så är trovärdigheten i frågan lika med noll.

Personligen så känner jag att tålamodet tryter nu. Det finns en gräns för hur mycket dumt jag klarar av att bemöta och reagera på innan hjärnan liksom blockeras och min ständiga reaktion blir ”du är dum” och ”idiot” och det leder ju ingen vart. Låt det bli september snart, låt FRA få somna in efter alla dessa år och låt oss få lite vanlig jävla lugn och ro! För vårt eget bästa naturligtvis.

Deep|ed har skrivit om kvinnorna i folkpartiet (gissa om kostymnissarna surar över att de släppte in dem i riksdagen till att börja med) som gör sådär tjejiga saker som att lyssna, men det är inte bara därför ni ska läsa hans inlägg. Ni ska läsa det för att han har kastat in en massa läsvärda länkar i sin text också.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

11 svar på Åkesson FRAklarar

 1. Jessika skriver:

  Åkesson kan inte ha alla indianer i kanoten m.m., och jag har en tendens att vara naiv men ja, som du drabbas ja nämen näe, tror de verkligen att folk ska gå på det här?

  Jag är också rätt tjurig på de riksdagsledamöter som nu byter sida eller leker att de byter sida eller vad sjutton det är som pågår. Vad gör de egentligen på sin egentliga arbetstid, när riksdagen pågår? Hur vore det om de hade tagit ställning för eller mot den satans lagen före snarare än efter den 18 juni?!

 2. Drottningen skriver:

  mmm.. den enda som hittills verkar pålitlig är ju camilla lindberg. den där birgitta litar jag inte ett dugg på t ex

 3. morrica skriver:

  Varför inte lägga ut all hemlig information på ett lämpligt dagis, småbarnsavdelningen då självklart, och låta alla ettåringarna gömma den. Ingen kommer någonsin att hitta den igen, och om någon en dag råkar göra det ändå, när de river stället tex, så kommer den att vara både inaktuell och obegriplig, eftersom de både ritat på den och tuggat på den.

  Heffaklumpen, dvs det där läskiga hotet vi ska huka inför, har någon någonsin sett en sån? Med egna ögon, menar inte, inte bara hört talas om den utan faktiskt sett den? Om den finns kanske ettåringarna kan gömma den också?

 4. Fridolf skriver:

  Det är ”groupthink”, partipiska och hotet om förlorad karriär som medvetet eller omedvetet gör att man frångår sin inre övertygelse.

  Därför tycker jag att en viss andel av direktdemokrati i riksdagen är till godo, dvs att gräsrötterna själva ger sin röst i sakfrågor. Om frågan berör en så vill man rösta. För och emot debatteras i media, bloggar och forum. Det finns vad jag känner till ett direktdemokratiskt parti i Sverige: ”Aktiv Demokrati”.

 5. Pingback: FRA sorterar ljus « Badlands Hyena

 6. Drottningen skriver:

  morrica: jag ser ett självklart karriärsväl för arga barnet helt plötsligt

 7. Jenny skriver:

  Det är spännande hur man kan blåneka och låtsas som det regnar istället för att vara rak och ärlig. När det gäller lagar borde man vara rak och ärlig..? Men visst, HUR ska vi (dumma, naiva, korkade…) människor förstå dessa (mycket pålitliga, ordentliga, hederliga…) politiker om inte sådana som Åkesson får komma med sitt praktnonsens? Världen är så sned, så sned.

 8. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Den förbjudna detaljen i Birgittas artikel

 9. Pingback: Visst har FRA-förespråkarna förstått | Svensson

 10. Peter Ingestad skriver:

  Jag tyckte Åkessons artikel var koncis och bra.

 11. Pingback: Anna Troberg » Vad skulle Lassie ha gjort?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.