Det är skillnad på folk och fä

Vi är nog många som fick mail av Peter Tiefensee där han tyckte att det var tråkigt att vi använde oss av Expressens ”massmail” samtidigt som han skickade exakt samma mail till oss allihop. Själv fick jag svar av honom och någon Göran. Peter fick dessutom ett personligt svar av mig på en gång där jag förklarade vad jag tyckte. Föga förvånande så har jag inte fått svar på det, så man kan säga vår dialog verkar bestå av två monologer.

Av de dryga hundratalet riksdagsledamöter som rimligtivis fått mail från min adress så har jag alltså fått två svar, varav åtminstone ett är ett så kallat massmail. Visserligen så har jag full förståelse för att om man får tusentals identiska mail så skriver man inte personliga svar på allihop, men då gnäller man inte över ”massmail” heller.

En som däremot svarar på mail är Camilla Lindberg. Jag skrev och tackade henne efter FRA-omröstningen och sen har jag inte skänkt det hela en tanke. Idag ramlade det dock in ett mail från hennes adress. Inget massutskick eftersom hon nämner mig vid namn och har kommenterat saker jag skrivit om i bloggen.

Det är alltså skillnad på olika. Nu vet jag förstås inte hur många mail Camilla har fått, men med tanke på att hon fick över 300 blombuketter så antar jag att hon fick ännu fler mail och jag är inte så självcentrerad att jag för ett ögonblick inbillar mig att hon läste igenom mitt mail och tyckte det var så fantastiskt att hon bara måste svara. Alltså drar jag slutsatsen att hon svarar på mail helt enkelt.

Och det verkar vara genomgående i den här debatten att de som röstade ja har inget intresse av att prata med dem som tycker att förslaget är dåligt. Statsministern lyser med sin frånvaro ända sen han upprepade mantrat ”beslutet är fattat” som en väldresserad papegoja, Tolgfors och Åkesson är i och för sig synliga i debatten, men de bemöter inte kritiken och de svarar inte på frågor utan pladdrar på om sina yttre hot och om hur vi inte förstår. Det är knappast vad jag skulle kalla dialog.

Jag förstår att det inte har varit särskilt lätt heller, för många människor är faktiskt duktigt pantade i huvudet och tycker att det lönar sig att kalla folk för idiot och när de inte bemöter det så har man vunnit, men väldigt många vill faktiskt föra en dialog, försöka fatta vad det är vi så uppenbart har missförstått. När man inte bemöter kritik utan tassar runt omkring så kan åtminstone inte jag tolka det på annat sätt än att de vet att de har fel, de trodde att de kunde lura oss, men misslyckades.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det är skillnad på folk och fä

  1. vajlet skriver:

    Åh vad jag gillar hur du skriver, tonen liksom. Mys.

  2. Pingback: deep.edition » Att vänta på brev

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.