Veckans lottodragning

Jag misstänker att när ett gäng borgerliga politker gjorde gemensam sak mot FRA så hade de dessutom ett lotteri. Ni vet, de skrev upp alla namn på små lappar och la i en skål och sen letade de reda på lämplig vaktmästare som fick dra en lapp. Den vars namn man kunde finna på lappen fick en specifik uppgift. Naturligtvis så var man tvungen att se till att det hela gick rätt till, så man flög in en kontrollant från Svenska spel. Inget fusk bland lottandet här inte!

Birgitta Ohlsson fick tydligen ta hand om Åkesson på FRA för de senaste dagarna har hon och Åkesson drabbat samman på Svd opinion och av vad man kan utläsa så här långt så är ingen av dem på väg att vika sig en milimeter, för i morgon fortsätter kampen.

Jag har skällt på Birgitta tidigare, särskilt efter voteringen om FRA då jag var ganska arg på henne och jag ska erkänna att jag fortfarande är lite misstänksam. Just nu gör hon ett bra jobb med att försöka styra upp det hon ställde till under voteringen och det gör hon med den äran. Att dag efter dag tampas med Åkesson klarar inte jag av trots att jag till vardags jobbar med tokiga tanter och farbröder som borde ha härdat mitt tålamod vid det här lagt, men det där fixar jag helt enkelt inte. Särskilt inte samtidigt som jag ska försöka vara flygvärdinneglad på jobbet och en kåt, glad och tacksam sambo annars.

Birgitta verkar klara det galant däremot och det är naturligtvis fullt möjligt att hon blir klappad på huvudet som en av de där som inget begriper, men å andra sidan så sitter hon ju i riksdagen så då borde hon räknas även fast hon är kvinna och således per definition inte riktigt klok alla gånger. Till skillnad från män som ju alltid tar kloka beslut efter moget övervägande.
Debattartiklarna är både roande och läsvärda, så även om du aldrig annars brukar läsa på Svd opinion så är det läge att göra ett undantag nu. Själv väntar jag med spänning på morgondagens replik. Det är lite som när man läser en bok vars kapitel slutar med en cliffhanger. Man måste helt enkelt vända blad, helst nyss.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *