Tolgfors FRAklarar

Tolgfors skriver i Svd idag att om vi (FRA-motståndarna) säger nej till signalspaningslagen så säger vi samtidigt ja till en oreglerad spaning i luften och då finns inget skydd för integriteten minsann.

Försöker du skrämma mig nu Herr Tolgfors?

Fortfarande så är det en viss skillnad på att lyssna i etern och att faktiskt koppla in sig på våra sladdar.

I övrigt så berättar han hur bra lagen är och hur dåligt det är om vi (motståndarna) får som vi vill. Det är bara det att han fortfarande inte begriper vad vi surar över.

FRA använder mycket avancerade sök­begrepp avsedda att finna just det FRA söker om yttre hot mot landet. Allt annat ska sorteras bort. Sökbegreppen är inte uppbyggda av ord, utan av tekniska variabler. Den trafik som inte träffas av sökbegreppen passerar således obehandlad förbi och kan då inte lagras.

Mig rör det inte i ryggen vad FRA har byggt sina sökbegrepp av och jag blir inte det minsta lugnad av att det mesta passerar förbi eftersom integriteten blir kränkt innan. Jag har dragit jämförelsen tidigare, men jag gör det igen. Tydligen är det så man gör, når man inte fram så säger man samma sak igen tills de andra antingen slutar protestera av ren utmattning eller tills de säger att de förstår.

Alltså, det FRA tänker göra är fullt jämförbart med att jag i fortsättningen öppnar och läser min sambos brev för att leta efter bevis på lämplig dumhet. Visar det sig att breven är från hans mamma eller att det kanske är en vanlig trist räkning så stoppar jag tillbaka brevet i kuvertet och glömmer bort det. Då är det ju ingen skada skedd, eller hur?

Han har ingenting att bli upprörd över. Det är ju inte så att jag misstror honom, utan jag är ju bara försiktig. Man har ju läst om alla som bedrar sina partners och sen går hem och slår dem och jag vill ju verkligen inte bli en av dem. Man måste ju skydda sig helt enkelt.

Är min tankegång väldigt svår att förstå? Hur är jag otydlig? Eftersom varken Åkesson, Tolgfors eller någon av de andra grabbarna bemöter det som faktiskt ifrågasätts så tar jag för givet att jag och alla andra som protesterar uttrycker oss oklart. För det kan väl inte vara så enkelt att de försöker klappa oss på huvudet?

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tolgfors FRAklarar

 1. Pingback: Tolgfors vågar sig ut i det öppna « Tomas sida

 2. Bosse J skriver:

  Du skrev ”Då är det ju skada skedd, eller hur?”
  borde inte det vara ”Då är det ju _ingen_ skada skedd, eller hur?

  🙂

 3. Drottningen skriver:

  Bosse: Lagat! Sådär blir det när jag skriver en sak och sen ändrar mig. Då blir det bara kattskit.

 4. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Pridedagar: FRA kartlägger bögar och flator!?

 5. Pingback: Erik Laakso | På Uppstuds » En ny clown i FRA-debatten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.