Där ser man

Edit: Det var alltså inte alls den där namnlistan utan ett annat dokument som HAX är anmäld för. Rätt ska vara rätt även när det är helt galet.

Jag visste inte ens att det fanns något som heter yttrandefrihetsbrott, men om jag hade vetat det så hade jag trott att det rörde sig om en Kalle till exempel som försökte tysta Asta så att hon inte skulle få säga vad hon tycker och tänker.

Lika bra att jag inte kände till brottsrubriceringen eftersom jag i så fall hade fått det hela om bakfoten.

HAX har blivit anmäld till justitiekanslern av FRA för att han har publicerat hemligstämplade dokument, bland annat den där listan på folk som har blivit avlyssnade av FRA. Eller nej, de var ju överskottsinformation ja. Som FRA inte sparar på.

Min spontana tanke är att om de där dokumenten var så jävla hemliga så borde FRA leta reda på personen som har läckt dem istället för att jaga folk utanför som rimligen inte har samma tystnadsplikt som deras egen personal. Sen undrar jag igen varför man sparar på överskottsinformation till att börja med?

Om jag berättar något för min sambo om någon på mitt jobb som han i sin tur för vidare, så verkar det ju jävligt märkligt att min sambo ska åka dit för det när det är jag som har tystnadsplikten.

Det är svårt att se det hela som något annat än en något desperat åtgärd och ett försök att helt enkelt få folk att hålla käften. Det HAX har gjort är väl snarare att använda sig av just yttrandefriheten
Man kan ju anta att flyktingströmmarna hit kommer att avta om man fortsätter på det här viset, för vem vill fly hit från ett land där man blir straffad för att man yttrar sig till ett annat? Det borde ju Sverigedemokraterna gilla i alla fall.

Ser ni vart vi är på väg? Och fort går det också tydligen.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Där ser man

  1. Pingback: FRA är desperata - anmäler bloggare | Svensson

  2. Tobias Lindgren skriver:

    ”Man kan ju anta att flyktingströmmarna hit kommer att avta om man fortsätter på det här viset, för vem vill fly hit från ett land där man blir straffad för att man yttrar sig till ett annat? Det borde ju Sverigedemokraterna gilla i alla fall.”

    Det finns inga ”flyktingströmmar” till Sverige idag eftersom endast fem (5) procent av massinvandringen till Sverige utgörs av riktiga flyktingar såsom de definieras i Genèvekonventionen. Dessutom värnar Sverigedemokraterna alla riktiga flyktingar.

  3. Drottningen skriver:

    Tobias: Var får du dessa siffror ifrån? Av ren nyfikenhet alltså.

  4. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Pridedagar: FRA kartlägger bögar och flator!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *