What´s in a name

Deeped vill gärna att man berättar historien bakom sitt nick och hur bloggtiteln kom till och eftersom jag, precis som en del andra har hamnat i lite av ett vakuum efter allt med FRA så verkar det vara en väg så god som någon att vandra en stund på.

Jag kallar mig alltså Drottningen på nätet, vilket man antagligen spontant kan tänka sig beror på en stor slev storhetsvansinne, men så är faktiskt inte fallet alls. Från början kallade jag mig La_Reina (uttalas utan underscore då, det kom med eftersom man inte fick ha mellanslag), vilket är spanska för just drottningen.

La_Reina föddes under gymnasieåren då jag dels läste spanska och dels umgicks mycket med chilenare. Under en så kallad temadag läste vi dikter på spanska och en av dem hette just La Reina och är skriven av Pablo Neruda och någon tyckte att ”det är ju du!” och så blev det. Jag har också ett annat nick som numera har blivit mer irl än virtuellt och det kom till i samma veva kan man säga. Det här kan ha varit någonstans runt 1990-91 om jag inte minns fel.

När jag sen kom i kontakt med internet så skulle man ju ha ett nick och då behöll jag helt enkelt La_Reina. Jag hade kommit att gilla henne, som ju visserligen är en del av mig, men samtidigt tämligen självgående. Redan i början av min internetkarriär var alltså La_ Reina ett inarbetat namn, så det föll sig egentligen ganska naturligt.

Under qs-tiden (ett community som var unikt och som dessvärre gått i graven för ett par år sen) blev La_Reina ganska snabbt försvenskat och det hänvisades till mig som drottningen. Då gjorde det mig inget eftersom det var ett slutet sällskap och det var lite kärleksfullt sådär, men sen blev namnet lite hängande ett tag. Utanför qs var jag fortfarande La_Reina, men det rimmade ärligt talat lite illa med bloggandet tyckte jag och i och med att namnet drottningsylt kom till och många av mina dåvarande läsare var just gamla qsare så fick namnet helt enkelt bli svenskt. Man kan säga att La_Reina integrerades på ett förhoppningsvis tillfredsställande sätt.

Bloggen då, drottningsylt med undertexten blått blod, röd lön. Ja, jag önskar att jag hade en bra historia bakom den, men så är inte fallet. Jag skulle ligga under domänen scriptorium.se och ha ett namn helt enkelt. Själv är jag kass på att komma på bra namn över huvud taget och själva utformningen av bloggen var jag inte så intresserad av, varpå jag med varm och tillitsfull hand överlämnade det hela till sambon. Drottningsylt kom han på ganska snabbt och jag har för mig att det hade något med blandning och röra att göra, det enda jag hade att invända var att namnet skulle vara skrivet med gemener. Jag har en liten grej med just gemener, möjligen beroende på att jag inte är så stor, så jag känner mig inte helt bekväm med versaler.

Så kommer vi då till undertexten, som i alla fall ett par stycken har frågat om och jag har dessvärre inget bra svar där heller. Sambon igen. Jag ville ha en undertext och när han nu knåpat ihåg namnet och bilden (jag har iofs tagit bilden, men bildbehandling sysslar jag inte med) så kunde han ju lika gärna fortsätta. Jag tror att det blåa stod för blodet och det röda för arbetet elller något sånt, men jag vet faktiskt inte. En teori har varit att jag röstar blått och jobbar rött, men så var i alla fall inte tanken från början och nu är jag tveksam till om ens sambon kommer ihåg hur tankegångarna gick. Det kändes rätt helt enkelt och så fick det bli.

Själva utseendet av bloggen har varit lika hela tiden. Det har kommit till ett par menyer genom åren, men annars så har jag låtit det vara. Varför laga något som inte är trasigt? Föga förvånande så är det sambon som ligger bakom igen. Jag ville bara skriva och för min del hade bloggen kunnat se ut som kattskit. Fotot har jag tagit som sagt och jag har haft åsikter om färgsättning och vart menyerna ska vara och sådär, i övrigt så har jag inte varit intresserad alls. I vilket fall som helst så blev jag nöjd då, från början och jag tycker fortfarande att bloggen är både snygg och stilren samtidigt som jag inbillar mig att det är tydligt att det är innehållet som är det viktiga.

Det var min historia. Vill du berätta din för deeped?

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 svar på What´s in a name

  1. deeped skriver:

    *ler* Din och Joshens historier blir ju på nåt sätt en nostalgisk resa. Sen kunde man ju vidareutvecklat just med ert förhållande och vad ni kallade varandra osv. Det här citatet är legendariskt : ”Jag har en liten grej med just gemener, möjligen beroende på att jag inte är så stor, så jag känner mig inte helt bekväm med versaler.” 🙂

  2. Drottningen skriver:

    jag har tydligen förträngt vad vi kallade varandra, men ja.. såklart kunde jag ha skenat iväg och berättat om oss, men då hade Josh gett mig fan för att jag berättade om qsträffen när jag fick passa hans askkoppp medan han flirtade med brunetterna 😉

    Men ja, jag blir lite nostalgisk och kittlig i magen när du påminde mig. Faktiskt.

  3. drf skriver:

    Man tackar. 🙂 Kul att få reda på lite mer av sina co-bloggers eller vad man nu ska kalla sig.

  4. Jenny skriver:

    Härlig berättelse. Kul att du haft samma smeknamn i princip hela tiden på Internet. 🙂

  5. Drottningen skriver:

    drf: Hade du varit med på qs hade du vetat mycket mer än du ens vill veta 😉

    Jenny: Man ska inte laga något som inte är trasigt

  6. Joshua_Tree skriver:

    Jag kan tillföra historien att namnet Drottningsylt egentligen bara var ett arbetsnamn eftersom Drottning var vad jag hade att utgå ifrån. När jag sen skulle sätta en undertitel gjorde jag nån sorts undermedveten koppling. Drottningsylt består av blå och röda bär. Drottningar är blåblodiga. Jobbar man kommunalt, tja, då har man en röd lön. Ungefär så tänkte jag. Och sen godkändes det av regimen. 😉

    Ska du verkligen dra upp det där med askkoppen? När gick I i pension? Hmm? ;P

  7. Drottningen skriver:

    Josh: käften! Askkoppen kommer du att få äta upp i all evighet och ännu lite längre än så. Jag har vittnen, jag tror att du saknar det =P

    (blåa och röda bär? du är så smart. det hade jag inte ens tänkt på. )

  8. morrica skriver:

    Jag har hela tiden tagit för givet att det röda och blå kom just från bären, så prosaisk är jag =) Det är lite roligt att få veta var folk fått sina namn ifrån, jag instämmer helt med deeped om det gemena citatet, en klassiker!

  9. Drottningen skriver:

    deeped: NU har jag kommit på vad det var; Jag är bara ett påhitt av hans fantasi. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.