Mental note

Om du ska ta blodprov någongång och tycker att du inte behöver ett plåster efteråt eftersom det inte verkar blöda och ändå bara är en liten prick; det är fel! Du behöver ett plåster i ett par minuter, annars blodar du ner kläderna.

Man skulle förstås kunna tycka att jag borde veta det, men jag har tydligen blivit rätt dum under semestern.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 svar på Mental note

 1. drf skriver:

  Va? Jag blodar inte ner några kläder. Mina sticksår läker ihop innan jag hinner dra ner ärmen.

 2. Drottningen skriver:

  snarare så att blodkärlen drar ihop sig för att du tänder en cigg innan du drar ner ärmen =P

 3. Jenny skriver:

  Fast ”plåstrena” man brukar få på sjukan (kompressen med massa läskig tejp) är inte speciellt bra, det bloar igenom och tejpen fastnar i allt, och klistret sitter kvar… länge. 🙂

 4. Drottningen skriver:

  men du behöver ju bara plåstret typ en minut? sen tar man bort det, det hinner ju knappt fästa

 5. Jenny skriver:

  Haha, efter blodgivning brukar det få sitta kvar tills man kommit hem iallafall. 😀

 6. Drottningen skriver:

  aja.. men jag lämnar ju inte blod. det här var ju ett vanligt blodprov bara =)

 7. Lucidor skriver:

  Jag blodar inte ner heller. Men jag får blåmärken så jag ser ut som en tjackpundare i två veckor. Samt gränsen hur många rör jag får ta går vid 5. Vid 6 rör tas det för mycket blod från huvudet och jag försvinner bort. Det är riktigt skönt faktiskt. Bara det att man mår illa sen när man vaknar. Sist det hände kräktes jag på en stackars man i ambulansen. Te på köpet kräktes jag och sen somnade om. Snacka om otrevlig patient.

 8. Drottningen skriver:

  Lucidor: Du ska alltid vara värst va.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.