När mardrömmen blir verklig

Det finns en novell av Stephen King som handlar om en kille vars kropp blir övertagen av utomjordingar. Ett av de första symtomen han känner av är att det börjar klia frenetiskt i händerna, tror att det är i fingertopparna för att vara exakt.. Efter någon vecka eller så upptäcker han att han ser, fast ändå inte han, fastän han har ögonen stängda. Det visar sig att han numera har ögon på fingertopparna.

Jag ska inte tråka ut någon med fortsättningen på historien, särskilt inte när jag inte ens kommer ihåg vad den heter. Om man bortser från det uppenbart töntiga med att ha ögon på fingertopparna så är den inte så tokig och om det kan vara en förmildrande omständighet så har han inte kvar vare sig ögonen på händerna eller fingertopparna så värst länge.

Hur som helst så har jag tänkt en hel del på den där novellen den senaste tiden. För ungefär en vecka sen så började det klia i handflatan på den ena handen. Först kliade jag bara tillbaka, men det blev värre och värre, så jag tog för givet att jag hade blivit myggbiten i sömnen eller blivit akut allergisk mot något. En närmare inspektion av handflatan visade.. ingenting. Men kliade gjorde det.

Sambon försökte vara rolig när jag visade honom och sa att jag skulle få pengar, för så är det tydligen när det kliar och ju mer det kliar, desto mer pengar ska man få. Inte för att jag har hört det tidigare och inte har jag fått en massa pengar heller.

Nu kliar det i handflatorna på båda händerna och på sidorna av fingrarna. Inte alls på fingertopparna, men ni förstår säkert varför den där novellen gör sig påmind. Fortfarande syns det ingenting över huvud taget, inte den minsta lilla rodnad ens.

Det är inte utan att jag undrar om jag kommer att vakna med ögon i händerna vilken dag som helst nu.

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Böcker, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på När mardrömmen blir verklig

  1. Jenny skriver:

    Läskigt! Det där om kliande händer o pengar är bara en skröna. Andra säger att om ena foten kliar ska man få pengar… o nä, jag är urfattig o både händer o fötter kliar 😉 Hoppas du slipper ögon på händerna, eller någon annanstans.

  2. SqZ skriver:

    Låter lite skumt att du inte fått några rodnander, annars hade jag gissat på överkänslighet mot latex.

    Slänger in ett grattis på födelsedagen här också 🙂

  3. Drottningen skriver:

    Sqz: Latex? Jag har inte varit i närheten av latex på snart en månad ju. Tack snälla =)

  4. Nusse skriver:

    Det finns en fin novell av Greg Bear som heter ”Blood music” som du nog skulle gilla.
    En annan trans-human upplevelse av klass är 0wnz0red. Det hjälper om man är hacker när man läser den, men den borde vara intressant även för den som bara tycker den mänskliga kroppen är säregen i sig.
    http://dir.salon.com/story/tech/feature/2002/08/28/0wnz0red/print.html

  5. Louice skriver:

    Jag googlade precis: kli i handflatorna, för det är exakt vad jag har drabbats av de senaste dagarna och hittade detta du skrivit… Det kliar så jag tror att jag blir galen. I handflatorna och upp på sidan om fingrarna! Jag kan vakna mitt i natten och klia mig fördärvad. Har du fått något svar på problemet?

  6. Drottningen skriver:

    Louice: Nej, jag har ingen aning om vad det var, men det slutade iaf och det var inga ögon, det är ett som är säkert. Märkligt var det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.