Förstår du inte?

Idag finns det en artikel om hur FRA-lagen fungerar på dn debatt. Jag tänker inte gå in på själva innehållet, eftersom jag tar för givet att du kan läsa själv och dessutom så finns det flera andra kloka människor som analyserar och tänker till. Fler kommer alldeles säkert att tillkomma under dagen.

Själv tänkter jag skriva om att göra sig förstådd. Det kan ju tyckas lite lustigt med tanke på att FRA-förespråkare är kända för att just inte begripa någonting. Själv har jag i och för sig haft väldigt svårt att förstå både Tolgfors och Åkesson när de har försökt förklara saker, och Reinfeldt förstår jag mig inte på över huvud taget längre. Extra konstigt blev det med den oväntade hjälpen från allas vår favoritspion Stig Bergling. Det jag har förstått av allt de har berättat är att jag är lite dum som inte förstår vad som är bäst för Sverige och att alla som anar ugglor i mossen nog har ett mjöl som borde synas lite extra.

Den som har rent mjöl i påsen har inget att dölja, som alla vet.

Åter till debattartikeln i dagens dn då. Den är skriven av ett gäng akademiker som kan massor med ord som vi vanliga dödliga inte ens har hört och de förstår hur tekniken fungerar och de har dessutom läst själva lagförslaget. Jamen ni förstår vilken guldgruva det här måste vara för Tolgfors och gänget! Äntligen lite folk som har lite i huvudet som gör sig besväret att ta reda på hur det ligger till!

Ja. De har dessutom förklarat exakt vad det är vi ska oroa oss för och det är inte att staten bryr sig om vad vi säger till mormor. Artikeln är begriplig och förklarar en väldigt svår sak på ett sätt som vem som helst som kan läsa kan förstå.

Jag är visserligen partisk, och det händer att jag spelar dummare än vad jag är, men i den här frågan, som ju är så pass viktig som den är, så finns det vare sig någon mening eller poäng med att göra just så, men jag tycker att det är anmärkningsvärt märkligt att FRA-motståndarna gång på gång väldigt ofta lyckas förklara för vanliga människor. Att de dessutom förklarar samma sak på ett annat sätt om de inte når fram första gången.

Detta samtidigt som FRA-anhängarna har växlat mellan att hålla tyst och att kliva fram och säga konstiga saker, följt av att folket inte har förstått. Ibland har det varit jurister, gamla säpochefer och riksdagsledamöter som inte har förstått också.

Konstigt är det som sagt.Tänk att så dumma människor kan uttrycka sig så begripligt och att så kloka människor uttrycker sig så obegripligt. Personligen så tror jag att ett misstag man gjorde var just att idiotförklara folk. Det händer mig lite då och då, och det slutar aldrig väl.

Jag tycker förstås att du ska läsa artikeln. Den är inte full med blablabla och den är luftigt skriven med fina styckeindelningar och hela köret, så man behöver inte ens läsa hela på en gång.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Förstår du inte?

 1. Jenny skriver:

  Himla bra artikel. Om politiker läser denna och fortfarande hävdar att det inte sker något intrång i vanliga svenskars liv iom FRA-lagen så borde de arkebuseras på plats. En stendöv, blind politiker gör ändå ingen nytta.

 2. cnab skriver:

  På grund av den för politikerna allmänna och så förödande FRA-sågningen arbetar man nu intensivt i ledningarna för samtliga riksdagspartier med att hitta strategier för att kunna välja nya medborgare i Sverige.

 3. Peter Ingestad skriver:

  I morse fick jag på debattsiden Newmills in en artikel som yrkade på upprivande av FRA lagen.

  Nu hr Newmills ändrats.

  Kommentarmöjligheten och mina två artiklar har borttagits.

  Är du rädd för att staten övervakar dig? frågar Newmills; och överlåter frågan till censurerade artikelförfattare.

  Är jag rädd för Staten?

  Ja, visst är jag det! Den är ju livrädd förmig.

  Olof Palme! Carl Algernon! Cats Falck! Lena Gräns! Ingvar Heimer! Makarna Winbergh! Gunnarsson.! Hilding Eek! Milan Valverius… Odd Engström… Curt Nicolin… PETER INGESTAD???

  Bofors. Iran. Stasi.

  RIV UPP FRA-LAGEN!

  Mina två artiklar är sparade och kommer strax upp på min egen blogg.

  Peter Ingestad, Solna

 4. Peter Ingestad skriver:

  Folk tror kanske jag är tokig?

  Jag är vid mina sinnens fulla bruk som torde framgå av de artiklar som nyligen censurerats bort på regeringsorganet Newsmills.

  Är du rätt för staten? Frågar regeringsorganet Newsmills.

  Ja, visst är jag det! Den är ju livrädd för mig.

  Olof Palme! CatsFalck! Lena Gräns! Carl Algernon! Hilding Eek! Ingvar Heimer! Gunnarsson! Makrana Winbergh! Odd Engström… Milan Valverius… Sten Andersson… CurtNicolin… PETER INGESTAD???

  Bofors. Iran. Stasi.

  Tror ni jag är tokig? Kolla min egen blog. Jag är hur redig som helst.

  RIV UPP FRA-lagen!

 5. Fredrik I skriver:

  ”Tänk att så dumma människor kan uttrycka sig så begripligt och att så kloka människor uttrycker sig så obegripligt.”

  Det är väl helt enkelt sant, det som Tegnér en gång konstaterade: ”Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.”

 6. Lars-Erick skriver:

  Drottningsylt! Precis! Hur kan det komma sig att det är så svårt för FRA-kramarna att förklara lagen så att det övertygar oss skeptiska???
  Och att FRA-motståndare har så enkelt att uttrycka sig? OK, mer eller mindre enkelt då, men både Marks och andras analyserär så glasklara att man nästan gråter av glädje.

  Men när man läser vad FRA-kramarna skriver blir man förtvivlad. De idiotförklarar oss gång på gång, försöker förvirra oss in på stickspår, men avslöjar sig hela tiden.

  Det verkar som de valt fel folk. Att vi folket valt fel människor vid makten, det är klart sedan en tid.
  Alltså måste folket och de nuvarande makthavarna skiljas åt. Om inte förr, så vid valen 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.