Vad fasicken är det här?

En gång om året skickar Kommunal brev till mig och berättar att jag inte är medlem i facket. Man kunde ju tycka att de kunde sänka medlemsavgiften eller så istället, för det är ju inte så att jag har gått ännu ett år utan att ha en aning om att jag inte är fackligt ansluten. Särskilt inte med tanke på att fackombuden på jobbet också gör sin enda insats för året ungefär vid den här tiden, de brukar berätta att jag inte är med i facket och sen berättar de att jag minsann måste förhandla om min lön själv.

Det där med lönen verkar vara det viktiga, själv misstänker jag starkt att det sticker i ögonen att de inte vet exakt vad jag tjänar eller får i löneförhöjning utan att fråga mig. Det brukar visa sig genom försynta frågor om jag verkligen har fått någon höjning ”för jag såg inte ditt namn på listan när jag tittade”. Nej, det gjorde du inte, och som facklig representant så vet du precis vilka av oss som är förrädare och inte. Mig lurar man inte så lätt.

Jag fick en anmälningsblankettt, ett svarskuvert, ett brev och en liten broschyr. Det är broschyren som gör mig lite förbryllad. I den kan man nämligen läsa följande:

Du som är med i facket får lägre skatt. Hur mycket medlemsavgiften minskar din skatt får du besked om per brev i början av varje år.

Är inte det ett väldigt märkligt påstående av Kommunal?

Och så undrar de varför jag inte är med i facket.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i personligt, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vad fasicken är det här?

 1. Danni. skriver:

  Hur orkar de ens hålla på, om du nu skulle vilja gå med så hade du nog vetat vart du skulle höra av dig vid det här laget. Orka slösa på papper och porto 🙂

  Jag är med i facket just nu, men det är enbart för att mina försäkringar blir mycket billigare genom facket och av gammal vana.

 2. Jenny skriver:

  Haha, de menar väl att man kunde få dra av medlemsavgiften förut? Det är väl slopat nu? Har själv gått ur facket så jag bryr mig inte längre. 🙂

 3. Drottningen skriver:

  Jenny: Var det inte a-kasseavgiften man fick dra av förut?

 4. Jenny skriver:

  haha, det har du säkert rätt i. Men på senaste deklarationen var det iaf inga avdrag så jag minns inte vilket. 🙂

 5. Drottningen skriver:

  Nä, just! För det första så får man inte göra några avdrag alls längre och för det andra så var det inte för att man var med i facket man ”fick lägre skatt”, utan för a-kassan. Det är LJUG! Hittepå! Eller hur att jag ska ge dem pengar. HA!

  (och innan någon nu ska berätta hur bra det är att vara med i facket; jag har varit medlem. Man kan säga att vi gjorde slut. Tydligen är det bara en av oss som minns det)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *