Hur är det med det där mjölet egentligen?

När det nu verkar läcka ut uppgifter om att alliansens FRA-kritiker vacklar så tycker jag att det passar alldeles ypperligt att uppmana alla som inte redan gjort det läsa Akten om  min pappa. En läsning som lämnar en känsla av obehag och som påminner om varför integritet är så viktigt, även i en demokrati.

Det skulle kunna vara du. Det är illavarslande nog även om ditt mjöl är rent att någon annan gräver runt i det, men det är inte helt osannolikt att fel smyger sig in. Jag har till exempel fått beslut om utbetalning av föräldrapenning skickad till mig. Mitt namn, min adress, definitivt inte mitt barn. Hur förklarar man det när det kniper? Särskilt om du inte ens vet om att uppgiften finns.

Jag vill däremot inte sätta eld på några folkpartister än.  Hela den här historien om FRA blir bara konstigare och konstigare, men ibland tror jag verkligen att det är bättre att dra ett par djupa andetag och vänta än att förekomma genom att sätta eld på dem utifrån obekräftade rykten.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hur är det med det där mjölet egentligen?

 1. Hampus Eckerman skriver:

  Tack för detta tips. Ju mer jag talar med folk i mina föräldrars bekantsskapskrets, desto mer inser jag hur utbredd övervakningen och avlyssningen var. Hur fredsrörelsen förföljdes, för att inte tala om vänsterrörelserna.

  Och nu din pappa.

  Det är en bra text därför att den visar på det personliga, det enskilda, i vad som annars bara är statistik eller vaga uttalanden. Den talar om faran med övervakning om att man inte vet var den kommer att slutta från dess början.

  Tack igen.

 2. Hampus Eckerman skriver:

  (även om jag sen såg att det inte var just din pappa)

 3. Drottningen skriver:

  Hampus: Skönt att jag slapp säga det 😉 Men den där texten skulle jag vilja påstå nästan är obligatorisk läsning.

 4. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Analys: Camilla Lindberg & Co. verkar blivit grundlurade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.