Låt oss prata med varandra

Äntligen har någon skrivit en motion om att riva upp FRA-lagen. Egentligen är det två motioner som har skrivits, för vänsterpartiet får tydligen inte vara med socialdemokraterna och miljöpartiet den här gången. Naturligtvis så tycker jag att det var på tiden att lite motioner i frågan lämnades in, men förstår verkligen inte varför man precis hela tiden måste göra partipolitik av saker och varför var man tvungen att vänta till sista sekunden innan man lämnade in den?

Nu när alliansen har talat förstånd med sina trilskande riksdagsledamöter fast det heter att de förlorade så känns det som att om man ens kommer så långt att man ska rösta igen så är sannolikheten stor att det blir en repris av omröstningen i juni. Jag tror inte att man kommer undan med att ändra sig hur många gånger som helst, så oppositionen kommer att rösta för ett upprivande av lagen och alliansen röstar emot, men några undantag förstås.

Jag hoppas förstås att så inte är fallet, men det är vad jag tror. Om jag ska passa på att vara extra cynisk i frågan så tror jag dessutom att alla, är medvetna om detta och att det kanske är därför man har väntat tills frågan åtminstone på riksdagsnivå har ”lugnat ner sig”. Möjligen undantaget vänsterpartiet då och det skulle kunna vara ett skäl så gott som något till att de inte får vara med och leka.

Jag har inte kunnat skriva något om den ”nya” FRA-lagen eftersom jag som jag skrev förut väntar på vad den egentligen handlar om förutom nya ord. Det känns fortfarande som ”njaaaae” eftersom efter att de berömda 15 luddiga punkterna presenterades så har det varit knäpptyst.

Det blir spännande framöver hur som helst. Ska lagen rivas upp? Tänker någon förklara skillnaden på nu och då, vad som gjorde att de som förutom var så emot nu tycker att det är helt okej? Tänker någon minister (Tolgfors kanske?) som uppenbart inte gjort sitt jobb utan blivit påkommen med att hitta på saker att skämmas och avgå? Kommer svenska folket tro på att socialdemokraterna ska riva upp lagen efter valet och rösta fram Mona som statsminister vid tillfälle?

Sen undrar jag över Freedom not fear-demonstrationen som skulle hållas 11 oktober, men som jag inte sett en nyskriven rad om någonstans. Jag bor bara en tågresa bort, men ställer mig lite undrande till om jag ska åka till huvudstaden på lördag eller inte och jag lär ju inte vara ensam om det. Eller så kanske det är precis vad jag är.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Låt oss prata med varandra

 1. Pingback: FRA-lagen på bordet igen | Arvidfalk.se

 2. Pingback: Motioner: riv upp FRA-lagen « Christian Engström (pp)

 3. farmorgun skriver:

  Det fanns ett tillägg från det utskott, som behandlade frågan vid Folkpartiets partiråd, vilket visar att även ombud vid detta möte kände ett behov av att gardera sig. Tillägget löd ”Utskottet betonar vikten av den fortsatta preciseringen vad gäller den reformerade FRA-verksamheten.” När detta förslag behandlades av partirådet som helhet, yrkade partiets ledning bifall till utskottets tilläggsmening. Några andra yrkanden förekom inte och det var ett enigt partiråd som tog beslutet.
  Om preciseringen inte blir vad kritikerna väntat sig finns fortfarande en strimma hopp om en vändning.

 4. Lars-Erick skriver:

  Först: läs Hans Lindblads senaste om FRA_lagen. PÅ min blogg.
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/10/hans-lindblad-turerna-i-fra-frgan-r.html

  Sedan, ”någon” har skrivit en motion. Det har varit div påtryckningar om att så skulle ske…

  Och vi måste använda varje liten strimma – o arbeta vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *