Bokrea

I år som alla andra år kommer de flesta att tala om att bokrean är ganska dålig och att de bara rear ut skräp.

I vanlig ordning (när jag har möjlighet) har jag köpt böcker för dryga tusenlappen på bokrean. De där broschyrerna om bokrean som dimper ner i brevlådan i början av februari är som värsta sortens porr för mig, jag kryper undan med en penna i högsta hugg och åhhar och mmmar och ritar ringar runt böcker jag vill ha för att sen lägga undan alltihop.

Jag beställer numera böckerna via nätet, dels för att det är lite billigare, men främst för att jag alltid tyckt att det mest avskyvärda med bokrea (och alla andra reor, men det är bara bokrean som är intressant) är alla puckon som knuffas och trängs och sliter i böcker de ändå inte tänker läsa och som har med sig sina snoriga barn i barnvagnar och som inte begriper att om man ska kolla på ett reabord så måste man följa med strömmen åt samma håll för att se allt. Jag hatar dem. De köper ändå bara flådiga kokböcker och inredningsböcker till överpris som de sen ögnar igenom och låter damma igen i bokhyllan (om inte snorvalpen får tag i dem och ritar i dem, för då kastar man dem och att kasta böcker.. det är lite som att pissa på en gravsten. Man gör inte så. Man kan sälja eller ge bort om man nu inte vill ha, men kasta?)

Som sagt, jag handlar via nätet där jag kan sitta och dregla vid min skärm och det enda jag behöver stå ut med är möjligen Barnet (aka syster) eller sambon som pockar på uppmärksamhet. Nackdelen är att jag missar den omedelbara njutningen av att känna på böckerna innan, men det är det värt.

2 böcker var visserligen inte på rea men ändå lyckades jag få ihop 18 reaböcker ur årets usla rea som jag definitivt inte har plats för, och som vanligt så måste jag lägga band på mig själv för att inte förköpa mig.

Jag har för länge sen slutat att vänta på att posten ska komma (ungefär samtidigt som jag kom på att som vuxen så får man inga roliga brev, man får bara brev från folk som vill ha pengar), men åtminstone en gång om året gör jag precis det. Jag vill ha mina böcker nu!

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bokrea

  1. Den där tidningen tror sig om att ha hittat ett bra sätt att rafsa åt sig lite mer läsare och pengar… det är nog hela sanningen det!

    Skulle aldrig falla mig in att vara på samma ställe som Skugge… gillar henne inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *