Så har vi det

Nu jobbar jag inte i någon nattpatrull, men jag jobbar ju natt inom äldreomsorgen och många av våra uppgifter liknar nattpatrullernas i  mångt och mycket, minus bilkörningen förstås så att jag skulle fastna i Uppdrag granskning nu är reprisen visades är inte alls konstigt. Jag är den som tar över när nattpatrullen har gjort sitt kan man säga, när Asta/Kalle inte kan bo hemma längre utan behöver mer tillsyn än så.

Se reportaget om nattpatrullen du också och fundera en stund.

Och precis som de som medverkar i programmet så trivs jag egentligen väldigt bra med mitt arbete. Det gör mig ingenting att byta blöjor på gamla Asta eller för all del torka piss och spyor (okej..spyor är faktiskt rätt äckligt..) eller att prata med Edvin som gråter för att han har kommit på att hans fru är död eller för all del ducka för Arne som tror att jag är en rysk soldat och kastar stolar efter mig, men det stör mig att det fortfarande verkar antas att vi gör det för att det är ett kall.

Det är det inte, att prata om kall är kvalificerat jävla skitprat. Däremot är vi kanske mänskliga på arbetstid, för att det, hör och häpna, ingår i våra arbetsuppgifter.

Sådär ja. Jag har hunnit bli förbannad två gånger innan lunch. I normala fall hade jag inte ens vaknat än.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Äldreomsorg. Bokmärk permalänken.

4 svar på Så har vi det

 1. Jessika skriver:

  Rysk krigssoldat?!
  Den jag fick en stol i huvudet av trodde att jag höll på att förgifta honom…

 2. Drottningen skriver:

  ja, vaddå? tror du inte ryssar kan det där med gift kanske? man kan aldrig vara nog försiktig

 3. Anna skriver:

  Jag vet att de allra flesta arbetar inom vården för att man vill hjälpa. Jag vet också att där arbetar många som borde ha slutat för länge sedan. Tack o lov vet jag att du är en av dem som vill hjälpa utan att för den skull vara gratis arbetskraft. En stor ELOGE tll dig och dina kollegor.
  Kram

 4. Ms.N00b skriver:

  Amen!
  Jag är så förbannat trött på ursäkten att vissa yrken är ett ”kall” och därför skall avlönas sämre (i så fall, varför har inte läkare sämre betalt? Psykologer? Tandläkare? Det faller på sin egen orimlighet att de som har det allra mest ansvarsfulla åtagandet när vi inte kan ta hand om oss själva skall ha så dåligt betalt, lägg på det de belastningsskador som uppstår). Väl rutet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.