Åk hem!

18 nov 2008 17:16 hovsjö-manen (Ej registrerad) Problemet är att dessa muslimer och andra för oss okända placeras bland oss kristna syrianer/assyrier. Vi ha aldrig komma överens med dessa folk,dom borde placeras nån annastans typ kiruna,skåne,wisby,det går inte hos oss i hovsjö,vi är syrianer som bo här,vi vill ha våran folk runt oss,vi kan inte ha människor med konstiga seder runt oss,vi känna inte dom,vi vill inte känna dom för dom ha förtryckt oss,dom ska inte vara i vårt område,då är problemet löst.

Ovanstående är en kommentar till en artikel i dagens länstidningen angående rasistdåd mot ”nya minoriteter” i Södertälje, det vill säga kristna irakier och muslimer. LT har ju börjat att censurera kommentarer numera, så de riktiga guldkornen hinner man inte se, men alltför många såna här slinker liksom igenom.

Dessvärre så ligger inte hela artikeln ute på nätet utan bara en sammanfattning. I papperstidningen kan man också läsa att ett problem som polisen har med det här är att när de pratar med ”ungdomarnas” föräldrar så visar det sig ofta att föräldrarna stödjer sina barns beteende.

Intressant är dock att det är första gången jag läser en artikel i en svensk tidning om rasismen som frodas bland invandrargrupper, även om det inte är ett nytt problem. När jag gick i tjedje klass (ja, det är skitlänge sen) så började en muslimsk flicka i min klass. Jag har aldrig någonsin sett en flicka få så mycket stryk så ofta och det var inte svenska pojkar som slog henne och det var ingen då som talade om rasism, fastän de sa öppet att de slog henne för att hon var muslim och att deras föräldrar hade sagt att de fick.

Föga förvånande så flyttade familjen ganska snart och då hade ju problemet löst sig själv, så slapp vuxenvärlden ta tag i det. På 25 år har ingenting hänt förutom att en lokaltidning skriver en artikel om det.

När en Svensson yttrar något litet om att invandrare gör konstiga saker så klassas h*n som rasist. Man får inte ens påtala att det skulle finnas något som helst problem med segregation över huvud taget, för då är man rasist och om såna tycker vi inte. När invandrare säger saker om svenskar (som svennehora och sen klappar ner horan) så är de en del av ett utanförskap. Finns det verkligen ingen som helst möjlighet att rasism inte har att göra med att man är infödd i ett land utan att man helt enkelt är dum i huvudet och att dumhet tyvärr smittar?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

13 svar på Åk hem!

 1. Jenny skriver:

  Visst är det underligt… Tokstan gör skäl för sitt namn… Som du skriver; problemen med rasism inom invandrargrupperna har ju funnits länge det är bara fy skam att rättsystem, myndigheter, skolor etc inte tagit det på allvar! Man ska inte behöva flytta bara för att man inte är lika mycket ghetto, eller likasinnad, som de som redan råkar bo i området… 😛 Där jag växte upp hade vi också en del del invandrare; fd jugoslaver, en hel drös turkar, både vanliga muslimer och kurder, en stor drös både muslimer och kristna från afrikanska länder- ändå var rasism mellan gängen/ungdomarna ganska sällsynt. I min klass hade jag en serb, en kroat, en kurdturk, en iranier och en somalier- som alla umgicks varje dag. Som om deras bakgrund inte spelade någon roll i ”det nya landet”. Som det borde vara, överallt. Men allt hänger förstås ihop med hurpass öppensinnad man är… antar jag.

 2. Jessika skriver:

  Det finns en närradiostation gjord av och för människor med psykisk sjukdom. Radio Tokholm. Välkomna dit de där människorna i Södertälje som inte vet vad som är upp och ner.

 3. Danni. skriver:

  Jag blir så jävla förbannad!

  Det där är den enda orsaken till att jag har fördomar mot och har blivit främlingsfientlig när det kommer till assyr-syrianer. Det är ju inte en assyr-syrian som tycker så, utan majoriteten. Det är så vidrigt.

  Här kommer de till Sverige (dvs. Södertälje) och förväntar sig att vi ska acceptera deras kultur rakt av medan det är okey för dem att avsky alla andra kulturer!? Jag kanske inte vill bo bland assyr-syrianer för att jag tycker att de har ”konstiga seder” när det kommer till att avsky andra folkgrupper, är det någon som bryr sig om det? Nej, för säger jag så så är jag en jävla rasist.

  Hela den där kommentaren är som tagen ur Nationaldemokraternas partiprogram och LT låter den vara kvar. Det äcklar mig. Vet du hur man anmäler sådant? Jag börjar bli så sjukt arg.

  Tycker även om svaret på Hovsjö-manens kommentar:

  ”18 nov 2008 19:30 Anders K. (Ej registrerad)

  Du som skrivit ovanstående är en 100 procentig MUSlim som vill smutskasta kristna och sätta igång rappakalja.
  Åk hem åk lös era egna problem istället för att komma hit och smitta ned vårt fina Sverige.”

  Haha, alla rasister är puckon, det är härmed bevisat.

  Jag vill ha min folk runt mig, min folk inte vara rasister. Så kan alla rasister flytta från mitt område?

 4. Pingback: Om inte det här är rasism så vet jag inte vad rasism är « Sad but True

 5. Drottningen skriver:

  Danni: Det går ju att anmäla kommentarer. Själv gjorde jag inte det, jag tycker att det är bra att folk får stå för sina dumheter. Släpp fram sverigedemokrater, homofober, abortmotståndare och annat pack bara.

 6. Danni. skriver:

  Jo, men jag anmäler bara för att jag blir så sjukt arg för att folk som inte gillar muslimer får synas, men inte folk som inte gillar andra folkgrupper/religioner. Ska allt pack få släppas fram så ska det vara allt pack.

 7. Peter Harold skriver:

  Jag tycker inte heller om censur av kommentarer. Även de dummaste av uttalanden behövs i debatten. Jag tycker att det är att visa allmänheten ett förakt om man tror att läsarna inte kan värdera ”rasistiska” kommentarer efter eget huvud.

 8. Jenny skriver:

  Debatten forsätter på tidningens hemsida… man blir ganska förskräckt hur okunniga vissa är om sitt eget ”lands” (ursprungs snarare) historia. *skakar på huvudet* Man blir less av mindre.

 9. Pingback: Skrivuppgift « Mia is a geek

 10. Lucidor skriver:

  Kolla den här då….gissar om jag avgudar honom numera..:)
  http://stockholm.city.se/nyheter/2008/11/19/Har_ar_min_teori_om_praktikanter/

 11. Lucidor skriver:

  just det ja…du ska få en skiva….eller två…fan måste fixa.

 12. Lucidor skriver:

  en skiva varför IPRED är bra…faktiskt…jag lovar …du kommer fatta…;)

 13. Drottningen skriver:

  Lucidor: Du är så off topic så att du borde få smisk! (skicka skivorna då!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *