Och din då?

Ms Garbo undrar vad jag ska göra idag och eftersom den här dagen är sådär lagom inrutad så kan jag faktiskt svara på det. Nu är klockan 11.45 och hittills har jag hunnit kolla på klockan ett par gånger och konstatera att; nej, inte än, sen gav jag upp och gick upp och pinkade samtidigt som jag bläddrade igenom lokalblaskan, plockade upp en välplacerad hemlis och kastade den och satte på vattenkokaren. Medan jag väntade på den gav jag diskvattnet från igår en sur blick för att sen hota två grå katter med skjuten eftersom de satt på bordet. Faktum är att en av dem låg och sov på bordet när jag klev in i köket!

Jag börjar dagen med en kopp te. Gula lipton med mjölk och socker i. Inget mer. Jag vill inte prata med någon, jag vill inte ha någon tv på (möjligen som ett svagt mummel)och jag vill inte ha något stort dukat frukostbord, bara lugn och ro. Min tekopp räcker ungerfär en timme och det är den tid jag vill ha för att hela kroppen ska piggna till och under den tiden läser jag igenom bloggrullen, tidningarna och eventuella mail.

Sen kan jag börja fundera på frukost och att göra saker. Inte förr!

För många har halva dagen redan försvunnit, men för mig har den precis börjat. Hade jag varit ledig så hade jag nog kunnat tänka mig att gå upp tidigare, men eftersom jag ska jobba inatt så hade jag helst sovit ett par timmar till.

Eftersom jag ska jobba inatt så ser jag till att dagen inte innehåller några sociala aktiviteter som kräver någon som helst ansträngning. Det som rent fysiskt ska göras idag är att ta itu med disken jag blängde på förut och laga mat. För övrigt så ska jag.. surfa.. läsa lite.. kanske sova en sväng till.

Ikväll då så ska jag jobba och måndagar betyder korridorskurning. Förutom det så är det lite mediciner som ska delas (förhoppningsvis är jag inte ensam om den biten inatt), tanter/farbröder som ska nattas, jag ska tvätta för att senare bädda tillsammans med mina kollegor. Framåt fyrasnåret brukar vi vara klara och då är det en ny tvätthög att ta hand om för det mesta. Sen åka med sopor till soprummet, fixa kaffe till dagpersonalen och mer mediciner. Ja, förutsatt att tanterna/farbröderna sover som de ska.

Det troliga är att jag kommer i säng framåt nio i morgon bitti.

Det är vad jag ska göra. Nu undrar jag vad Kristina, Mamma M, MaSkoPi och Danni gör så här den första december.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i personligt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Och din då?

  1. Pingback: Mamma M eller bara M? » Blog Archive » 1 dec

  2. Pingback: Kristina af Knusselbo » Blog Archive » Min dag idag

  3. Pingback: min dag « the real mymlan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *