Tekniken igen

En anledning till att jag hyser en viss motvilja gentemot tekniska saker i allmänhet och datorrelaterade sådana i synnerhet är att oftast vet man inte varför saker slutar att fungera och man vet inte varför de fungerar heller. När det gäller datorer gäller dessutom att de första gångerna man försöker installera/använda något så ska det inte fungera och saker bara lägger av utan någon som helst logisk anledning.

Som nätverket för min del då nu senast, eller routern innan dess. Hejdå och tack för mig och så är det färdigt. Ingen förvarning, ingen förklaring eller ens ett trött surr. Om jag visste vad problemet var så kunde jag ju åtminstone börja fundera på vad man ska göra åt det, men ”en nätverkskabel är inte ansluten” när mina ögon definitivt visar på just det hjälper inte.

Vi åkte till computer city och köpte oss en ny router, med förhoppningen att laptopen kanske eventuellt kunde prata trådlöst och det av någon anledning var själva kontakten där nätverkskabeln gick in som eventuellt var problemet. Det var tydligen jävligt viktigt att det var just den, själv hade jag tagit vad för skräp som helst eftersom jag iskallt räknar med att katterna har haft sönder den om ett år.

Hem, inkopplande av sladdar och konfigurerande via den stationära och lilla laptopen och den stationära stormtrivs med den nya routern. Laptopen begriper ingenting. Eller jo, laptopen hittade nätverket och allt var frid och fröjd förutom att jag inte fick komma åt internet. Alls.

Installerar om via cdskivan på laptopen och helt plötsligt så känner den av den ”inte” inkopplade nätverkskabeln. Istället så fungerar ingenting trådlöst.

Jag begriper absolut ingenting och Josh är duktigt sur, dels över att saker inte fungerar som han har tänkt och dels för att Brynäs släppte in tre mål på ungeför lika minuter. Men är det inte konstigt? Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt eländet.

Tips på åtgärder lämnas gärna i kommmentarfältet, men tro inte att jag kan göra något med dem. Det överlämnar jag med varm hand till Josh.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Tekniken igen

 1. Jessika skriver:

  Jamen vafan Josh, skit i hockeyn och ryck upp dig!
  Om han kan skriva väldigt långa inlägg om saker jag aldrig har hört talas om och är som rena grekiskan så ja…

 2. Drottningen skriver:

  Carina: Ja, för en mac strular aldrig någonsin. Det står överst på min önskelista, så det är bara att rusa iväg till affären 😉

 3. Jessika skriver:

  Mitt trådlösa nätverk till macen krånglade, tills jag upptäckte att jag, hrrrmph, hade ställt in den så att den kollade alla andra grejer den var ihopkopplad med. Inställd rätt och whoops. Fungerar perfa.

 4. Thomas Tvivlaren skriver:

  Spontant låter det som ett DNS-problem om ni kan ”komma åt nätverket” men ”inte Internet”. Beror på tolkningen givetvis.

 5. Thomas Tvivlaren skriver:

  För övrigt är nätverksproblem riktigt tråkiga när de inträffar. Främsta anledningen till det är att det finns så många måndagsexemplar av nätverkshårdvara som inte fungerar med viss utrustning, inte stödjer kryptering bra etc.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *