Du räknas du också

Egentligen har jag aldrig kallat mig pirat även om andra har gjort det, och jag vet inte alls om piratpartiet är de som i slutändan får min röst. Däremot så vet jag att saker som hänt sen förra valet är saker som skrämmer mig mycket mer än dålig vård, skola och omsorg och som det känns nu så lämnar jag gärna tillbaka den där tusenlappen till Fredrik vilken minut som helst. I många lägen är jag ganska lättköpt och viftar du med något jag vill ha så kan du nog få mig att både hoppa så högt du vill och så länge du vill, men min integritet är värd med än tusen spänn.

Jag blir rädd för att vi idag har en regering som först driver igenom en lag som i princip säljer ut vår personliga integritet för att vi ska ”skyddas” mot terrorister och sen utan att tveka driver på för att få igenom en lag som i princip gör vem som helst med ettt internetabonnemang till brottsling. Det är tydligt att det inte är terroristerna med handdukar på huvudet som vi behöver skyddas från utan från vår egen regering. Det gör mig minst sagt vettskrämd, särskilt när man försöker prata med människor som fortfarande är arga på borgarna för att de bara tänker på de rika och säger att det blir bättre sen när Mona tar över. Vi ska vara mycket, mycket rädda för Mona också. Det är ingen tillfällighet att hon nogsamt tjatar om jobben just nu och inte säger ett ljud om vad hon tycker om vårt privatliv eller vår säkerhet.

Jag har funderat länge nu och idag beslutat mig för att gå med i piratpartiet. Visserligen så finns det många frågor som de inte tar upp alls som ligger mig varmt och hjärtat, men just nu, idag, när regeringen på fullaste allvar tycker att det är rimligt att privata intressen ska få polisiära befogenheter för att hota människor med domstol utan bevis så finns inget annat.

Om jag ska vara rädd jämt för vilka sidor jag surfar in på, vad jag skriver i mail och säger i telefon så spelar det ingen som helst roll om vi har världens bästa vård, om vi har guld på gatorna och middagsbord som svämmar över.

Därför räknas jag från och med idag som pirat. För att jag måste.

Och du, det tog inte ens ett par minuter. Inte behövde jag sälja min själ heller.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

18 svar på Du räknas du också

 1. Pingback: Yes, we can!! « Inquietum es cor nostrum donec requiscat in Te

 2. Mia* skriver:

  Tack för det här! Jag höll på att glömma bort att jag tänkt bli medlem den 8:e, men blev påmind av ditt inlägg. Som jag för övrigt känner mig väldigt besläktad med. Jag känner inget förtroende för vare sig allianser eller rödgröna röror.

 3. Christian skriver:

  Så i besvikelsen över att allianspartierna prat om ”frihet” inte var så mycket mer än just prat som väljer du ett enfrågeparti som Piratpartiet? Jag har problem med partier som har en väldigt stark åsikt i en fråga och inga alls i någon annan. Det blir ofta pannkaka av alltihop (se exempelvis junilistan). Nej, att i besvikelse över regeringens politik välja pp är lite grann som att skilja agnarna från vetet…och behålla agnarna.

 4. Thomas Tvivlaren skriver:

  @Blåbär- och hallonröran: Aaaar! (Välkommen på piratska!) *vaddå geek?*

  @Christian: Min tolkning är att beslutet gjordes på grundval av att våra demokratiska grundfundamenta är för dåligt prioriterade av de etablerade partierna. Jag antar också att Drottningen precis som undertecknad ser ”enfrågepartiet” som en möjlighet och till och med en nödvändighet.

  Det stora problemet är ju att i princip alla partier säkert kan skriva under på Europakonventionen i valtider och i allmänhet. Ändå så är det lågprioriterat när det väl kommer till kritan. Miljöpartiet och i synnerhet vänsterpartiet har ju visat ett stort engagemang kring piratpartiets frågor. Dock finns det mig veterligen inget uttalat som garanterar att de aldrig någonsin kommer ställa upp på demokratividriga lagförslag som FRA och Ipred. När makten är tillsatt så kommer politikens kohandlande fram och då tenderar Jesus att bli satanist…

  Piratpartiets politik bygger ju istället på att vara just ett fåfrågeparti – om än fundamentalt viktiga frågor – så att man förhoppningsvis kan sätta hårt mot hårt när vi väl kommer in i EU-parlamentet resp. riksdagen.

 5. Drottningen skriver:

  Christian: Ungefär som miljömupparna röstar på mp? Grejen är så här: alliansen pissar på oss, vi vet att Mona och gänget kommer att göra det.. Jag har att välja på att ligga i soffan eller rösta på det enda parti som just nu inte säljer integritet. Det tragiska är att jag i övrigt är ganska nöjd med Alliansen, men det är lite som att ha en sambo som är perfekt på alla sätt, fast han slår mig. Det funkar ändå inte.
  Men jag förstår ju dina invändningar, jag har dem också, men nu känns det som att det har gått så långt att valmöjligheterna är slut. (Annars förklarade Thomas det hela väldigt bra tycker jag)

 6. Jenny skriver:

  Vi gick med igår (två av 600…) En fd Ung vänster och en fd Muf:are, med föräldrar som är KD:are… blir PP:are, smidigt. 😀 Men… det finns ju inget annat logiskt alternativ. Ingen annan som tänker ”om” och på vår rättsäkerhet, och på demokratin, som de andra ”demokraterna” tycks vara på väg att avskaffa. Må så gott!

 7. Christian skriver:

  Drottningen och Thomas: Jag hat två stora problem med enfrågepartier. Det ena är att förutom den fråga, hur viktig den än må vara, partiet fokuserar på inte säger någonting om vad partiets representanter kommer att rösta på inom andra områden. Vad tycker pp om EU- eller NATO-medlemskap? Vilken typ av skattesystem vill de ha? Vilka ägandeformer vill de se inom vården? Osv…

  Det andra är talet om partier bildas för att ”sätta press på etablissemanget”. Enligt en statsvetenskaplig teori om det s.k. ”antiparti-partiet” (”Missnöjesparti” är en missvisande term eftersom inte många partier bildas av folk som är nöjda med sakernas tillstånd) så kommer en av två saker inträffa om/när ett sådant parti kommer in i riksdagen och konfronteras med den politiska verkligheten. Antingen kommer det att anpassa sig till rådande politisk kultur och ”överge idealen” (som t.ex hänt med mp, eller i ännu högre grad systerpartiet Die Grüne i Tyskland) eller krackelera fullständigt (som hände med ny demokrati). De partier som lyckats med att rita om den politiska kartan är väldigt få (den svenska socialdemokratin och republikanska partiet i USA är väl två exempel) och inte ens det har skett utan ”svekdebatter” och andra rätt stora våndor.

 8. Drottningen skriver:

  Christian: Alltså.. för min del kvittar det just nu om pp sitter i knät på mona eller fredrik och det är de alternativ vi har. Vilket annat parti tycker du att jag ska välja i nästa val som asolut inte säljer ut min integritet?

 9. buddy jesus skriver:

  @Drottningen:
  Mycket bra skrivet. 🙂

  @Thomas Tvivlaren:
  ”När makten är tillsatt så kommer politikens kohandlande fram och då tenderar Jesus att bli satanist…”

  Hörreduru… Jag ska jävlarimig inte bli någon satanist. 😉 Det ligger närmre till med anarkist om inte det här utsäljandet av min personliga integritet slutar snart.

 10. Mia* skriver:

  @Christian: Piratpartiet har en tydlig strategi för hur man gör i frågor utanför partiets tre grundpelare (typ: Delad kultur, Fri kunskap, Skyddat privatliv) och du kan med fördel läsa på om just det på Piratpartiets webbplats. Jag känner förtroende för rörelsen och sättet på vilket man jobbar, öppet och tillgängligt. Nätbaserat. Alla som vill har full koll. Jag ser fram emot kommande val, det gör jag. För första gången på länge känner jag visst hopp. Jag tror att Piratpartiet kommer att göra nytta.

 11. Pingback: Anna Troberg » Kulturen ska inte vara rumsren och trivas i etablissemangets finsoffor

 12. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Välkommen till medborgarrättsrörelsen

 13. David skriver:

  Mycket bra skrivet. Båda tummarna upp!

 14. Pingback: Dynamic Man » Gå-med-i-Piratpartiet-dagen blev lyckad

 15. Perty skriver:

  @Christian

  Appropå att man inte vet vad PP’s representanter kommer rösta på… Vi vet med säkerhet vilka frågor som de inte kommer att vika sig för eller bli utkvittade.

  Det är mer än vad du kan säga om de vanliga partierna i dag, om alla de som röstade mot sina vallöften i FRA frågan och mot sin tro i överrenskommelsen om Ipred.

  Grejjen är ju att de frågorna som PP tar upp är för många de viktigaste på agendan, tom viktigare än skola vård och omsorg. Inget politiskt beslut eller inriktning som jag kan påminna mig de senaste 10-20 åren i Sverige har varit viktigare än just PP’s frågor. (EU frågan ligger nära till hands iofs…)

  Sen kan jag förstå ditt argument, många har använt samma, men med den logiken så kan man bara rösta på de två största partierna för de andra måste endå kompromissa (vilket de nu gör hej villt).

 16. Pingback: Piratpartiets EU-kandidater 2009 » Kulturen ska inte vara rumsren och trivas i etablissemangets finsoffor

 17. Pingback: Piratpartiets EU-kandidater 2009 » Välkommen till medborgarrättsrörelsen

 18. Pingback: stefanbergmark.se » Blog Archive » En medborgarrättsrörelse på nätet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *