Tänk att man aldrig får vara nöjd

En bekant frågade mig för ett tag sen om vi skulle gå och se leksand spela nu när de ändå kvalar och skulle möta ssk här i Södertälje. Min vana trogen så jobbade jag enligt schema, precis som jag har gjort varenda gång som leksand har gästat Södertälje de senaste tre åren, men jag tänkte någonstans att nog behöver jag ha lite roligt och även om man tänker att jag förlorar på att ta semester och biljetterna är svindyra så blir totalsumman inte så hög utslaget på tre år.

Först fick jag tjata till mig semester, för min arbetsgivare har ingen tanke på att anställda kan ha ett liv, men jag fick ledigt till sist i alla fall. Märkligt nog fick vi tag på biljetter också.

Vi åkte mot arenan ungefär 18.20 eftersom vi räknade med viss köbildning och då är det bra att vara ute i god tid. Det visade sig att vi var sent ute. Tydligen har man sparat in lite på parkeringsplatser när man byggt sin nya fina arena (Axa sports center om någon undrar) så när vi efter att bilen lagt av 4 gånger eftersom den inte gillar att stå på tomgång väl kommer fram till parkeringen så finns det inga platser. Inga alls faktiskt. Däremot har man satt upp diverse avspärrningar och man har inte bemödat sig med att ploga fram alla platser ens en gång.

Efter ett par hysteriska varv på parkeringen ställer vi oss helt sonika vid sidan om lite snyggt sådär och jag övertalar min sambo att trots allt slänga i pengar i p-automaten. Jag tänker att självklart kommer det att dyka upp lapplisor, men om de ser att det är tvärtjockt och eftersom just bristen på parkering just vid arenan är väl känt så kanske vi inte blir bötfällda trots allt. Vi står ju inte i vägen och vi har betalat för oss.

Vi lyckas faktiskt hitta våra platser precis innan nedsläpp och utan att gå närmare in på matchen så kan jag säga att det var den sämsta match jag någonsin har sett. Inte ens det vinnande laget var i närheten av ens lite dåliga. Urkasst var det helt enkelt. Icke att förglömma kommentatorn som verkade vara i akut behov av lavemang, för jag har väl aldrig hört någon låta så smärtsamt skitnödig utan att vara akut sjuk. (och nationalsången ska vi inte ens tala om)

Hur som helst, när vi efter matchen kommer ut till bilen så har vi fått böter på 400 spänn. För vi står inte på markerad parkeringsplats. Vilket ganska många gör eftersom det helt enkelt inte finns några markerade platser att stå på. (förutom de som man har plogat upp snövallar på då)

Och det ironiska i det hela är att jag inte ens blir förvånad. Det är mer regel än undantag (jag vill skriva att det alltid är så, men det är säkert inte sant även fast det känns så) att när jag försöker göra något roligt så blir allt bara kattskit och så trist att man önskar att man hade haft vett att stanna hemma och tittat på en gammal inspelning av bingolotto eller så.

Det var första gången jag besökte Axa sports center som Ssk är så stolta över och med stor sannolikhet den sista också.

Grovt räknat så kostade den här helkvällen 2000 spänn för mig och min sambo om man räknar med mitt inkomstbortfall, biljetter, parkeringsavgift och böter. Vi räknade en gång på skoj vad det skulle kosta att åkta till Leksand och gå på hockey och kom då för något år sen att kostnaden skulle bli knappt tusenlappen. Det borde gå jämnt ut då eftersom jag då inte behöver ta ut semester och det finns antagligen parkering också.

I fortsättningen är det jag som beställer hem böcker via nätet och stannar i sängen. Man ska inte tro att man ska få ha roligt hur som helst inte.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *