Nej, Whitesnake är inte döda än

Vi var och såg Whitesnake igår på Hovet. För min del så var det dessutom min första livekonsert om man bortser från några utomhuskonserter utan inträde, så jag lallade bara med som en annan bortkommen lantis. Jag ska inte ens försöka mig på att recensera själva konserten, för jag har nämligen ingen som helst relation till Whitesnake. Jag hade det inte innan konserten och jag har det inte så här efteråt heller. Det var två låtar jag hade hört förut, Is this love och så en annan som jag inte vet vad den heter. Mia*, som har koll på det där, sa det, men jag glömde det lika fort igen.

En sak som jag inte fattade var grejen med att sångaren envisades med att runka av sitt mikrofonstativ. Igen. Och igen och igen och igen. Ja, och så lite nu och då när det såg ut som att han inte riktigt visste vad han skulle göra. Tydligen är det lite av hans grej, men alltså, det är inte coolt. Alls. Det är ändå ingen som tror att farbrorn har en såndär grej i brallorna och definitivt ingen som blir imponerad. (hoppas jag?)

Nästa grej jag inte fattade var gitarrsolot. Alltså, i säkert en kvart fick vi, vare sig vi ville eller inte, se två gitarrister turas om att onanera med var sin gitarr för att efter vad som kändes som en evighet avsluta med att stå tätt, tätt intill varandra med sitt gnuggande. Hallå? Är det någon förutom huvudpersonerna som har något som helst intresse av det? Först spekulerade jag i att sångaren skulle byta kläder och att de liksom fyllde ut tiden lite, Josh gissade på att han skulle dra över lämplig groupie i kulisserna och så här i efterhand verkar det nästan troligast med tanke på att sångaren inte bytte några kläder.

Trumsolot som följde sen var vi som publik i alla fall lite delaktiga i eftersom trummisen fick publiken att klappa som han ville och sådär och det såg lite roligt ut med de där pinnarna farande och snurrande. Han fick däremot inte banka lika länge som gitarronanisterna. Jag misstänker att det är gitarristerna som får knulla mest förutom sångaren i ett band. De som knullar minst är nog basisten och han som spelar keyboard. Inte just i Whitesnake då, utan vad gäller band i största allmänhet. Jag vet förstås inte ett skvatt om vad Whitesnake sysslar med när de inte står på scen i Stockholm.

Nu låter jag säkert lite gnällig, men det var ganska kul alltihop. För mig var det ju dessutom en upplevelse i sig att gå på konsert. Efteråt när de andra pep om dåligt ljud så kunde ju jag var nöjd med själva upplevelsen så att säga. Intressant var också spridningen på ålder i publiken. Jag såg bland annat två tanter någonstans i femtioårsåldern (nej, man måste inte vara tant för att man är 50, men de här var tanter) som dansande för att om jag vred på huvudet se en tjej i nedre tonåren headbangande så att jag trodde att hennes huvud skulle flyga iväg vilken sekund som helst.

Ja, det finns de som har recenserat konserten också och inte bara juckandet och plågsamt gitarrsolo, även om i alla fall Svd och jag verkar vara överens om just den saken.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Nej, Whitesnake är inte döda än

  1. Pingback: Enligt Min Humla » Vitorm

  2. Pingback: Skränigt, Whitesnake! « Mia is a geek

  3. Pingback: Whitesnake på Hovet : Erik Laakso | På Uppstuds

  4. Halldin skriver:

    Det är som med fotboll, det är helt ologiskt varför vissa gillar det. En del gör det bara 🙂

    Som det sades en gång ”Bra hårdrock går in i skrevet, genom hjärtat upp till huvudet”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *