Allt hänger ihop

Okej, så dåvarande regeringen kände till den omtalade utvisningen av två egyptier som hämtades av CIA på Bromma flygplats 2001 och USA hade hotat med bojkott annars. Eftersom man dessutom hade fått löften om att de inte skulle utsättas för tortyr så släppte man förstås iväg den. Man måste ju lita på människor, eller hur? Det är ju inte Sveriges fel att de i praktiken utvisades just till tortyr, vi blev ju lovade och visst har vi väl skrivit på något papper hos FN som säger att vi inte gör sånt? Ja, Sverige är ett säkert och demokratiskt land där öppenhet och ärlighet står högt i kurs.

Nu talas det om skandal, men allvarligt talat, visst kände vi till det här? Oavsett bevis eller inte och vem som sa vad, det är väl inte bara jag som känner att det här måste vara decenniets mest försenade scoop? Och det är klart att dåvarande statsministern också kände till det här, mycket kan man säga om Persson, men att han skulle vara ovetande hör inte det.

Och nu då? Kommer EU att ta USA i örat och USA kommer att göra avbön? Kommer de två egyptierna få en ursäkt och massor med pengar på banken? Kommer dåvarande regeringen be om ursäkt?

Kommer vi om tio år få läsa att USA hotade med vad det nu må vara för att vi skulle införa FRA-lagen tätt följt av datalagrinslagen och IPRED? Jag lär inte sätta mitt morgonte i halsen då heller. Låt oss hoppas att det är jag som är cynisk med en svart människosyn bara.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Allt hänger ihop

 1. Morrica skriver:

  Nja, du är nog snarare färgglad, men det känns skönt att veta att jag inte behöver oroa mig för att du ska få te i halsen *glad för detta*

 2. Joshua_Tree skriver:

  Decenniets mest försenade scoop? I konkurrens med att Peter Jöback kom ut ur garderoben möjligen. 🙂

 3. Pingback: StObama « Inquietum es cor nostrum donec requiscat in Te

 4. Mary skriver:

  Inte sätter jag heller nå´t i halsen precis. Bra om det kommer fram dock… Mycket skit i kulisserna finns det nog.

 5. Lars-Erick skriver:

  Ja, allt luktar illa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.