Länge leve Den Demokratiska Regimen

Det är förmodligen något jag inte förstår, kvinna som jag är, men om polisen får befogenheter som gör det lättare för dem att få ut ip-nummer vid brott som endast ger böter och således får lättare att jaga fildelarbusar, varför ska då ifpi jaga fildelarbusar?

Dessutom, om det är ett så ondskefullt brott att fildela, stöld rentav, borde inte ifpi och alla upphovsrättsinnehavarna, kreatörer, artiser och allt vad det är hellre se att polisen tog buset och överlämnade dem till rättsväsendet? Precis som det är bättre att polisen tar tjyvar och kastar dem i fängelse än att vi bildar medborgargarden och klappar ner dem.

Vad är grejen med att ödsla tid och energi på att jaga vanligt folk som eventuellt skulle kunna tänkas ha möjlighet att ladda ner en sketen film eller två? För jo, det är ju precis det som är grejen. Inte fem personer som fildelar allt som ges ut, om så var fallet så skulle det ju räcka med en polisutredning för att bli av med dem.

Och resten av förslaget orkar jag inte ens gå in på. Det är så dumt så att man tappar andan.

Vem är det egentligen som ligger bakom det här? Hur kan man inte se hur jävla dumt det är? Och kom inte med ”har man rent mjöl i påsen”, för det håller inte. Mitt mjöl är ointressant när polisen ser att min mobiltelefon var i närheten när det där brottet begicks (jag var förmodligen inte där själv eftersom jag och min telefon sällan befinner sig på samma ställe och knappast kommer att göra det oftare framöver) och mitt mjöl är lika ointressant för ifpi som minsann ser att mitt ipnummer har använts för att ladda ner senaste Arn-filmen (nej, Janne.. du är bannlyst här numera) oavsett vad jag säger.

Fördelen är väl att det är bara en tidsfråga innan eventuellt gnäll om invandring tar slut, för om det fortsätter i den här takten så dröjer det inte länge innan ingen vill bo här. Alls. Och då passar det ju jättebra att bygga en hög mur och så kan militären vakta gränserna så att ingen kommer ut in och lite grannsamverkan har väl aldrig skadat någon? Nog är väl Fru Larsson mitt emot lite skum? Skumma besök av såna där hackare kanske?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Länge leve Den Demokratiska Regimen

  1. Pingback: Anna Troberg » Den som är fri från synd ska kasta den första stenen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *