Hur man än gör…

Å ena sidan har vi människor som aldrig hittar något att köpa i klädväg för att de är för små. Inte undernärda, sjuka eller missbildade, utan bara små.

Å andra sidan har vi ett skönhetsideal som både fördöms och hyllas på samma gång.

Å tredje sidan blir vi som människor större.

För att kompensera att viblir större, så görs storlekarna större, så att samma människor kan ha samma storlek som de hade innan de blev större, samtidigt så som de som redan från början hade jättesvårt att hitta små kläder nu definitivt inte hittar några kläder. Men det är ju för vår, kundernas skull.

Smart. Verkligen.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hur man än gör…

 1. Jenny skriver:

  Jag vet inte vad jag, nog för att jag är stor och rund men jag har 5 olika storlekar på mina kläder (om man bortser från S- XXL -skalan) – allt beroende på var jag handlar. Ett evigt provande och tillbakaskickande blir det…

 2. Morrica skriver:

  Självklart är det smart, på det här viset kan man ju tvinga småväxta människor att handla i specialbutiker, eller åtminstone specialsortiment, så att de tvingas betala extra för sina kläder. Och skor, om de nu råkar ha fötter i proportion till resten av sig, ty alla önskar inte gå omkring i barnkläder och barnskor.

 3. Danni. skriver:

  Det måste vara ett helvete att hitta bra små kläder. Jag menar, jag har alltid köpt small på HM till exempel, även när jag vägde ännu mindre än vad jag gör nu. Nu helt plötsligt kan jag ha xs och 34 på vissa grejer. Då måste det betyda att nästan allt är för stort för någon som väger under 50 kg.

  Det är helt galet. Enligt måttabellerna ger mina bröst mig storlek 38, men midjan 34, höfterna 38. Jag väljer därför att köpa storlek 36, men nu när jag beställde så höll jag på att tappa kjolen jag beställt (det var för övrigt innan jag tappade matlusten), fastän den alltså enligt måttabellen är en storlek för liten eftersom den ska sitta på höften och inte i midjan. De linnen jag också beställt son var storlek 34/36 var enorma.

  Om vi pratar jeans så borde jag ha 28 om man ser till höfterna men jag har jeans i både 26 och 27, inte ett enda par i storlek 28 sitter bra, de är för stora. Min vän som väger typ 10 kg mindre än mig (och inte har lika breda höfter) kan också ha jeans i storlek 26.

  Någonting är väldigt skumt med storlekar i allmänhet numera. Jag gillar det inte, för jag hatar att behöva prova kläderna innan jag köper dem.

 4. Drottningen skriver:

  Storlekarna HAR blivit större. Inte ett skit passar och ingen vet vad för storlek man ska ha. Bläääää!

 5. Danni. skriver:

  Ja jättebläääää

 6. Pingback: Anna Troberg » Dra åt helvete på er och grattis på ettårsdagen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *