Gå i mina skor

Ebba von Sydow och Linda Skugge är tydligen osams eftersom båda är stressade med för få timmar per dygn, men förståelsen dem emellan är något bristfällig och därför är det svårt att veta vem det är mest synd om. Ungefär så.

Mymlan har skrivit lite om det och jag tänkte när jag läste det att då behöver inte jag, inte för att jag tycker precis som hon, men det kändes lite onödigt att tjata om något så..oväsentligt och dumt liksom. Det senaste är att Katerina Janouch la sig i och att Mymlan blivit citerad i Expressen, så det kanske inte är så oväsentligt och dumt i andras ögon än mina.

Det är ju inte konstigt att Linda och Ebba inte förstår varandra alls och tycker att just deras liv är mest stressigt och svårt att  ihop, för deras olika tillvaro är inte jämförbara ens. Ur Ebbas synvinkel är det antagligen hur stressigt som helst att varenda dag behöva se snygg ut, vara trevlig mot allt och alla och tycker att det är jobbigt att ens behöva tacka nej till saker hon antagligen vet skull löna sig för henne eller vara ganska kul. Precis som det för Linda antagligen är ett jävla jobb med ungarna som tränade gymnastik 10 timmar i veckan, samtidigt som hon jobbar heltid dygnet runt och har ett radhus med en liten tomtsnutt att sköta om. Lite nu och då blir ungarna dessutom sjuka och säkert inte samtidigt utan efter varandra och…

Ja, man behöver inte vara något snille för att räkna ut att det är jobbigt att ha barn och göra karriär, men man är inte bättre eller sämre om man bara väljer det ena. Måste Lindas ungar träna gymnastik 10 timmar i veckan? Skulle inte barnen tycka att det var bättre med en närvarande och glad mamma som sov gott på nätterna än en som inte tycker att timmarna räcker till? På samma sätt så undrar jag om inte Ebba skulle må bättre av att inte försöka hinna med allt och vara alla till lags.

Själv har jag fyra katter som inte kan vara ensamma ett dygn i sträck vilket naturligtvis gör att jag är konstant låst till mitt hem. Katter är liksom inte mobila på samma sätt som barn och dessutom har de ingen som helst glädje av att åka runt och se världen. Dessa katter ska utfodras, försäkras, lådan ska rensas, de kräks, fäller hår och rasslar runt på nätterna. Ibland promenerar de bokstavligen på mina nerver och de kan inte ringa brandkåren om jag inte är hemma och de har satt på spisen och sen vält en hushållspappersrulle på spisen.

Alltså är det mest synd om mig som badar i katthår, är sjukskriven från ett underbetalt jobb och som således sover dåligt för att jag oroar mig för ekonomin. Stackars, stackars mig.Grejen är att sådär kan jag och alla andra hålla på tills fan löser av oss utan att det är mer eller mindre synd om någon av oss.

Linda har valt att skaffa tre barn och hon har valt att skjutsa dem till gymnastikträning, skriva för tidningar och vara sur och det är väl gott så, men att tävla om vem det är mest synd om, det är liksom bara att ta på sig offermössan nu igen, sådär som kvinnor är så otroligt bra på.

Samtidigt är det så lätt för kvinnor som har barn att dra ner offermössan så långt det bara går, men grejen är ju den att de allra flesta mammor lämnar sina barn på dagis 40 timmar i veckan medan de själva jobbar (och kanske hinner handla och ta en snabbis till frissan?), så de träffar bara sina barn på sin fritid och vad man gör när man är ledig vare sig man är mamma eller inte är knappast intressant. Du väljer själv hur kliniskt rent du ska ha hemma, hur mycket halvfabrikat ni ska äta och allt det där.

Man utgår förstås från sin egen situation hela tiden, men hör ni tjejer, på allvar, ta av er offermössan och sluta tala om bättre eller sämre. Man gör det man måste med det man har och så är det med det, oavsett om det rör sig om möten där man måste vara snygg, ungar med skitiga kläder eller katter som kräks och fäller hår överallt.

Och förresten, jag tror inte begreppet lattemorsa är hittepå, så nog har mammor tid att sitta på kafé med sina guldklimpar allt och dessutom tar de upp sjukt mycket plats med sina ascoola barnvagnar med registreringsplåtar.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 svar på Gå i mina skor

 1. Jessika skriver:

  Ja, vad är det med de där registreringsplåtarna egentligen?
  När den stora gnällkarusellen drar igång då känner jag mig som lilla My. Jag vill ställa mig upp och skrika fula saker.

 2. Drottningen skriver:

  gnälla kan man väl göra.. att det är synd om mig gör ju inte att det är mindre synd om dig liksom, men.. ja, det blir en lite annan diskussion känner jag. (som du vet är jag ju knappast känd som någon solstråle, men det är ju viss skillnad på att gnälla över saker man valt själv och saker som kastas efter en så att säga.)

 3. Jessika skriver:

  Linda Skugge har aldrig dragit sig för att föra sina privata debatter offentligt. Inklusive rejäla påhopp på alla som inte gör som hon tycker.
  Och med gnällkarusell menar jag sånt här. Har de ingen integritet (uppenbarligen inte), eller känsla för vad som lämpar sig för offentlig konsumtion? När ungarna blir större så ja, vi körde bråk på nätet om barnuppfostran och ni följde liksom med på köpet. Inte meningen egentligen men ja, det blev liksom så…

 4. mcsarcne skriver:

  …eller så har man en tjugo år gammal pråm till barnvagn, som är jättelik, ännu klumpigare än de där fjollbarnvagnarna folk envisas med att köpa. (Värdelösa hjul, och framåtvända alldeles för tidigt!)

  …och ingen behöver veta vad min skorv heter! *blänger*

 5. mymlan skriver:

  Jag har i och för sig svårt att tänka mig nåt mindre coolt än registreringsplåtar på barnvagnen. 🙂 Men det såklart jag är väl bara bitter för att det inte fanns sådana när jag fick barn. Jag säger bara det till Skugge – du vet ingenting om hur det är att vara förälder, vänta bara tills du får tonåringar. ;o)

 6. Peter Ingestad skriver:

  Skaffa barn ska man INTE göra, de äter ju fullkomligt upp sina föräldrar. Att vara barnlös ger en gigantisk konkurrensfördel, och är man dessutom singel blir det dubbelt upp. Ensam är stark!!

 7. Drottningen skriver:

  mymlan: Det ÄR ocoolt med registreringsskyltar på vagnen, men det är inte så många som vet det än =)

 8. Pingback: Deepedition » Linkbait a la Skugge (uppdaterad)

 9. Danni skriver:

  Jag undrar mest om mammorna i andra länder som bär sina barn i en schal om halsen när de plockar bomull 12 timmar om dagen och sedan går hem till fem ungar till ens har tid att gnälla?

  Oops, nu blev det lite lättare att köra ungarna till gymnastiken va?

  Nu ska jag vara snäll, för jag är väldigt duktig på att gnälla själv, men jag har i alla fall vett att skämmas för det =)

 10. Pingback: Floskelmaskinen. « Inquietum es cor nostrum donec requiscat in Te

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.