Kasta skit i glashus

FRA-motsåndet har blivit granskat, av dagens nyheter och kort sagt på påstås det att FRA-motståndet var ett välregisserat spektakel med diverse reklambyråer och mediamänniskor bakom, att bloggarna fick betalt på olika sätt för att länka till varandra och att.. ja… man får lite känslan av att det hela rör sig om en betald föreställning och visst är det lite misstänkt att ingen av dessa människor som egentligen ligger bakom har gått ut öppet?

Nu skrev jag ju en hel del om just FRA och integritet och jag satte upp lappar innan omröstningen som vi skrev ut på vår egen sketna skrivare med en bläckpatron som vi köpt för egna pengar och vi var väl knappast ensamma om det. Om det nu är så att bloggarna skulle ha fått betalt för sin insats så vill jag gärna ha min ersättning nu, jag kan både skatta och skriva om den sen om det är så.

Om man drar ett djupt andetag eller två när man läst artikeln i dn så inser man ju att det där är inte så mycket att bry sig om, ens om det var sant.  Låt oss anta att det finns privata intressen bakom, att Rick Falkvinge, som ju måste vara en demon i sammanhanget, så som han gormar om integritet och annat trams, hade ett par miljoner i bakfickan som han kunde sponsa folk med för att de ska säga och skriva saker. Nu är det inte så vad jag vet, men vi kan ju låtsas, för sakens skull.

Spelar det någon roll? Är FRA-lagen egentligen bra och vi har, betalda av mystiska intressen (terrorister med arabiskt ursprung förslagsvis?) fått den lilla människan att bli misstänksam mot ett litet paket med röda snören som bara innehåller saker som ska finnas till för vår egen skull? För att skydda oss från stora otäcka världen därute?

Och är det någon som på fullaste allvar tror att vår nuvarande regering eller den föregående inte hade betalda konsulter, strateger och allt vad de kallas som skulle antingen sprida ordet, eller troligare, linda in ordet i diffust ordbajseri för att få igenom lagen?

Självklart så var det någon som betalade en helsidesannons i dn innan omröstningen, men det måste inte ha varit någon ond tanke eller konspiration mot regeringen bakom, det skulle kunna röra sig om någon som helt enkelt har massor med pengar och som tyckte att FRA-lagen är och var en så obeskrivligt jävla dum idé precis som vi tyckte det och skrev ut en massa lappar och satte upp på stan. Hade jag suttit på sjukt mycket pengar hade jag antagligen gjort något annat än att sätta upp lappar också.

Det känns bara som att nu har bloggosfären fått lite väl mycket uppmärksamhet på bekostnad av fin media som skriver riktiga artiklar och levererar riktiga nyheter (som att Laila Bagge är ihop med Niclas Wahlgren och att han fick en kärleksblackout) och nu ska vi visa att de minsann är köpta och inte ett dugg trovärdiga. Vem betalade dn för att skriva kritiska artiklar om FRA i så fall undrar jag? Och vem betalar dem nu för att undergräva hela debatten? Och framför allt, vad planeras framöver när alla vet att bloggarna är såna där opålitliga typer som borde ägna sig åt att bara skriva dagböcker på internet?

Om vi nu ska vara lite konpiratoriskt lagda och sådär. För det finns ju inte en enda tillstymmelse till möjlighet att det faktiskt var så att någon började muttra och skriva och att andra läste, upprördes, läste på och helt enkelt blev förbannade, dels för att regeringens mediestrateger (finns såna? De som talar om för Fredrik vad han ska berätta för oss menar jag) nogsamt såg till att det här vara något man inte pratar om (som alkoholism typ, berätta inte om att mamma super) och framför allt för att det var en så jävla dum idé? Precis som Ipred, datalagringsdirektivet, ACTA.

Ja, för tänk efter, nu när jag är sjukskriven så måste jag skicka mitt stackars sjukintyg kors och tvärs eftersom det är förbjudet att samköra register i Sverige, Försäkringskassan och min läkare skulle ju faktiskt kunna ha nytta av att prata med varandra, men staten ska få avlyssna all min kommunikation ”utifall att” och det skulle inte vara något märkvärdigt.

Och nej, det är ingen som har betalat mig för att bli arg idag heller.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet, personligt, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

21 svar på Kasta skit i glashus

 1. cnab skriver:

  Min pr-byrå ringde mig i morse och påpekade att DN i en artikel idag hade uppmärksammat hur bloggbävningen mot FRA i somras egentligen gått till. Min pr-byrå uppmanade mig därför också att säga upp min prenumeration på DN. Så … Nu var det gjort. Åh vad det är skönt att inte behöva tänka själv.

 2. cnab skriver:

  Förresten .. Har inte din pr-byrå sagt något om din rubrik? Det är ”sten” som kastas i glashus. Kastas ”skit” är det risk för att det mörknar. Och kastas ”glas” i skithus kan det gå riktigt illa. ”Skit” kan eventuellt kastas i fläktar.

 3. Pingback: Deepedition » Misstänkliggjort FRA-motstånd

 4. Keep it free skriver:

  Författarförbundet har årstämma snart.
  Om du är medlem: Lägg in motion om ställningstagande MOT Ipred senast den 16 mars.

  Förbundsstämman 2009 äger rum lördagen den 16 maj, kl. 10.00 på Polstjärnan, Sveav. 77, Stockholm.

  http://www.forfattarforbundet.se/sff/main.nsf/2/1080/

 5. Drottningen skriver:

  cnab: jo, men eftersom jag inte fått min ersättning så skriver jag vilken jävla rubrik jag vill, dvs tvärt emot vad de tycker. Synd att inte jag har någon prenumeration på dn att säga upp, det hade varit ett givande samtal

 6. Pingback: Var fan är min lönecheck om jag får fråga?! » Teflonminne

 7. Mikael Hedberg skriver:

  Om jag minns rätt så finansierades helsidesannonsen i DN genom en svärm-insamling av pengar för just det ändamålet. Imagine that — ytterligare svärminsatser utan ledare och piska.

  Lite snabbt sökt tycks initiativet ha startat i den här posten: http://stoppafralagen.nu/node/56

 8. lisa skriver:

  det är intressant att man i samma artikel som man pekar ut bloggare som en trög skock får, även skriver att samma grupp konspirerar att genom massivt länkande för att synas mer på nätet än vad de annars borde ha gjort.

 9. Pingback: Lobbyisterna som äter kattungar till frukost : Erik Laakso | På Uppstuds

 10. Pingback: Sagor från livbåten » Bloggarkiv » Recept på en bra konspirationsteori

 11. Drottningen skriver:

  lisa: bloggosfären har en synnerligen effektiv prbyrå bakom sig helt enkelt. 😉

 12. Larserick skriver:

  Just så, Drottningen.
  Vi vanliga människor behöver inte få betalt för att bli arga när demokratiska rättigheter som integritet etc hotas.
  Vi kan t o m samla ihop ngn krona om så behövs till en annons. Men själva har vi aldrig fått något,

  Men det avslöjar hur makten tänker.
  Och — som sagt — blir FRA-lagen bättre Om ngt liten peng varit inblandad?

 13. Jenny skriver:

  Ja det är lite (nej mycket) underlig fakta de kommer med, gammelmedia. Jag förstår inte vad de får sin ”information” ifrån. Ingen jag känner, ja ingen jag är ytligt bekant med heller, som avskyr FRA och bloggade, skrev insändare, eller försökte prata med politiker förra våren och sommaren har fått en endaste krona i ersättning. Inte ens min svärfar som försökte övertala sina partikollegor att inse allvaret i integritetsintrånget. Kanske måste man helt enkelt ha alla chips i påsen och kunna tänka längre än man spottar för att insé att vi inte kan ha dylika lagar här, och vad de skulle kunna ställa till med. Men… eftersom våra styrande tydligen är naiva, och tappat många chips längsmed vägen så är alla oliktänkande ”PR-styrda legosoldater”…
  Det luktar för övrigt väldigt mycket skit, att vår media särbehandlar ”oliktänkande”. Demokratin känns som väldigt långt borta…

 14. Pingback: Varför var bloggbävningen ingen folkrörelse? | Svensson

 15. Pingback: Enligt Min Humla » Den stora konspirationen

 16. Pingback: Veckan som gick - vecka 9 at Same Same But Different

 17. Thomas Tvivlaren skriver:

  Sluta ljug! Hur många miljoner fick du för att skriva det här! Inte undra på att det är finanskris och det är helt klart FRA-motståndets fel som stulit – nej NÄTTJUVAT – alla miljoner och miljarder!

  Nej, nu ska jag slå mig ned i Chippendalemöbeln framför öppna spisen och inmundiga en skvätt portvin till den belgiska chokladen samtidigt som jag kommer njuta av lugnet här i fattigkvarteren på Pryssgränd.

  Adjö!

  Advokat Dominique Braswed
  Södermalm, Stockholm

 18. Drottningen skriver:

  åh, menar du att den där utbetalningen som ramlade in på kontot idag inte kom från försäkringskassan?

 19. Pingback: FRA-motståndet är en konspiration! « infallsvinkel

 20. Pingback: Opinionsbildning anno 2009 at Same Same But Different

 21. Thomas Tvivlaren skriver:

  @Drottningen: Jag tolkar det som att du vitsordar det jag hävdar.

  Nu får du inte nättjuva mer dyrbar tid från mig då jag har ett viktigt möte med Ludde, Per och Henke.

  Skäms!

  Advokat Dominique Braswed
  Södermalm, Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.