Men vänta nu… hur var det nu igen?

Många är arga på dn idag också, särskilt efter att ha läst dagens ledare, som ju definitivt tar ställning för.. ja vad? Den stora konspirationen är tydligen fakta numera om man ska tro ledaren och det som står i tidningen ska man ju tro på. Och vi länkar ju till varandra och kan på så sätt starta en bloggbävning! Hur ska detta sluta när folk sprider information och åsikter sins emellan hur som helst, utan att ha gått journalisthögskolan först?

Jag ska inte spekulera i hur och varför det ser ut som det gör, men förvånande är det ju inte egentligen. Om bloggare inte är trovärdiga så kan vi skriva fingrarna blodiga utan att någon reagerar. Jag antar att det är tanken, men hör och häpna, ibland går även jag, som bloggare, ut från min lilla kammare, om inte annat för att köpa mer joltcola, och pratar med människor. Med människor som inte ens vet att jag är ett såntdär opålitligt bloggyngel. Jo, men visst, och jag tror inte att jag är ensam om det heller.

Det jag däremot funderar lite på, men inte orkar ta tag i ordentligt är hur dn skrev om FRA förut, under bloggbävningen. Jag vill nämligen minnas att det länkades friskt till bland annat dn i somras, men jag kan minnas helt galet. Det var så mycket på en gång där ett tag. Och sen finns det en liten detalj som faktiskt är ganska kul, om man lyckas bortse från allvaret i själva FRA-frågan.

När bloggarna skrev som mest om FRA och skrev till politker och tidningar och ifrågasatte lagen och dess svagheter integritetsmässigt så hette det ganska ofta från politikerhåll att vi var paranoida som ens kunde antyda att Sverige skulle kunna sälja information om oss till andra stater, information som ingen ändå var intresserad av om du nu inte råkade vara en terrorist och att det inte fanns någon hejd på våra konspirationsteorier om inskränkt demokrati, åsiktsregistrering och allt vad det är. Vi var paranoida och missförstod alltihop.

Men dn visar inte upp någon paranoid sida som tror att ljusskygga personer genom pr-byråer har fått stora delar av sveriges bloggar att göra som de blir tillsagda, mot en mindre ersättning naturligtvis. Jamen allvarligt talat, om så vore fallet,  tänk vilket urval man har gjort när man har lyckats få tag på så många bloggare som klarar av att hålla käften om en sån jättegrej så länge. Dessutom så förlorade vi ju eftersom lagen uppenbarligen röstades igenom! Joserrusåatt.. men det är jag som är parnoid va?

Plocka gärna upp tråden och leta lite i gömmorna du också. Det är ganska intressant.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Men vänta nu… hur var det nu igen?

  1. Pingback: Rick Falkvinge (PP) » Skämmes tamejfan, DN!

  2. Jenny skriver:

    Det är liksom skrattretande, hela grejen. Löjligt dumt. (både DNs ”stora” nyhet och lagen…)

  3. Pingback: Corporational Singularity » Teflonminne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *