Barnplåster

Senast när vi köpte plåster så köpte vi flera olika sorter och storlekar, bland annat barnplåster med disneymotiv. Den senaste veckan jag haft ett såntdär plåster på ena pekfingret. Ja, alltså, jag har ju fått byta plåster ganska ofta eftersom det har blivit blött och blöta plåster är bra jävla äckliga.

Idag tänkte jag att jag provar att vara utan plåster och döm om min förvåning när jag då upptäcker att där plåstret har suttit har jag nästan ingen känsel. Nu har det gått i alla fall tre timmar sen jag kastade plåstret och jag känner fortfarande nästan ingenting i fingertoppen. Märkligt. Den ser ut precis som den ska.

Och då tänker jag… är det verkligen en bra sak? Det är ju ändå barnplåster vi talar om och jag har aldrig varit med om något liknande med vanliga plåster.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 svar på Barnplåster

 1. Joshua_Tree skriver:

  Ger mig fan på att man har preparerat plåstren med något smärtstillande för att indoktrinera småbarn att förknippa Disney med frihet från smärta. 😉

 2. Jenny skriver:

  Håller med ovan talare, jag tror också på typ Lidocain eller nåt sånt grejs i plåstret. (De kallade det trollsalva när vi var barn, frågade om man behövde trollsalva när man skulle få spruta, haha!)

 3. Jenny skriver:

  (Xylocain kanske det var som var trollsalva? Nåt ”kain” 😉 )

 4. Konstitutionsdomstol - NU! skriver:

  Annars finns nog lösningen i Karin Boyes roman från 30-talet – Kallocain ….
  Btw, den är ännu läskigare än George Orwells 1984 förresten. En författare som i sin tur också skrivit den hejdlösa boken Djurfarmen som perfekt beskriver Bodström/Ask-samhället.

 5. Drottningen skriver:

  nåt lurt är det, för jag har fortfarande inte ordentlig känsel i fingertoppen

 6. Danni skriver:

  Jag brukar alltid köpa barnplåster för att de är fina 🙂 Jag undrar om du kanske satt det för hårt? De brukar ju vara lite mindre än ”vuxenplåster” och så kanske man råkar sätta det för hårt för att få det att gå runt fingret och då kanske känseln försvinner lite? Eller så har det med att de är ”plastigare” att göra kanske? Det kanske gör att man tappar känseln?

 7. Thomas Tvivlaren skriver:

  Haha…såg att Josh redan varit inne på samma spår även om jag själv antog att det är Disneys senaste strategi mot den hemska fildelningen. Om en vecka så kommer du att få kräkreflexer om du tittar på en nättjuvad rulle och då kommer du önska att du bara hade ett bortdomnat finger! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *