Men han säljer ju ingenting

Jag minns tyvärr inte vem det var, men jag är säker på att jag har hört någon i något debattprogram eller i någon morgonsoffa hävda att de enda artister som stöder illegal nedladdning i allmänhet och The pirate bay i synnerhet är såna som ändå inte säljer någonting.

Med det i färskt minne så blir det lite roligt att Paulo Coelho lägger upp sina egna alster på The pirate bay. Men det är klart, han säljer väl inga böcker.

Synd att jag tycker så otroligt illa om hans böcker bara.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Böcker, Integritet, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

16 svar på Men han säljer ju ingenting

 1. Nils skriver:

  Han råkar ju bara vara den bäst säljande portugesen i världen. Det är väl helt ok?

 2. Danni skriver:

  Vaaa gillar du inte hans böcker!? Varför?

 3. Anders skriver:

  Vilken storslagen populist han är! Hur många centimeter skulle hans privatjet flyga om det inte vore för upphovsrätten?

 4. Drottningen skriver:

  Danni: På ren svenska? För att jag tycker att de innehåller sjukt massa dravel och trams. Jag har läst två, alkemisten och så den där med nån som satte sig vid nån flod och grät. Det är inte ofta jag vill kasta böcker, men där var jag beredd att göra ett undantag. (jag tror dock att jag gav bort dem)

  Anders: Ptja.. med tanke på hur många som gillar det han skriver så tror jag att han skulle ha råd att tanka sin privatjet rätt många gånger. Nu handlar det iofs inte så mycket om själva upphovsrätten som det faktum att privata intressen fått polisiära befogenheter, DET är ett problem

 5. Carl skriver:

  Att: Anders

  Med tanke på att han själv lägger upp sina böcker på PB och ändå på nåt magiskt sätt verkar sälja böcker så är din fråga rätt korkad.

 6. Snigel skriver:

  Anders: det där var inte helt genomtänkt, eller hur? Läs här om hur Coelho ÖKADE bokförsäljningen i Ryssland genom att lägga upp Alkemisten GRATIS på sin hemsida: http://www.svb.se/SvB_papper/154240/Nummer_4/Artiklar_nr_4/155505

 7. West skriver:

  Jag håller med Drottningen, jag tycker Coelho är gräslig. Jag har visserligen bara läst Alkemisten (efter att någon rekommenderade den och tyckte den var SÅÅÅ fantastisk) men jag tänker inte försöka ta reda på om hans andra böcker är bättre. Enda anledningen att jag läste ut Alkemisten var att den var tunn. Maken till poänglöst jävla flum får man leta efter. Och han säljer miljoner böcker för att… ?

  Det är så typiskt det där, varför kan inga kända kreatörer som jag *gillar* vara fildelningsvänliga?

 8. Carina skriver:

  Och ännu mer medhåll från mig. Jag orkade inte ens ta mig igenom den tunna, lilla Alkemisten. Vilket meningslöst babbel det var. Jag ser verkligen inte storheten hos Coelho, förutom att han är för fildelning då 😉

 9. Jessika skriver:

  Jag har svårt för Coelho men jag tror att han har fattat vad det är fråga om.
  Dessutom är tycke och smak just tycke och smak. Pojkvännen älskar Coelho, på originalspråket. Och han älskar dem väl för att han tycker att de är bra och är man den bäst säljande portugisiske författaren i världen så är det väl någonting som tilltalar någon av den miljard eller så människor som talar språket.

 10. C skriver:

  Bra eller inte, frågan är väl om han ska få sprida sina böcker utan att ta betalt om han vill och om L Marklund ska få ta betalt för sina böcker om hon vill. Eller om den enes metod ska tvingas på den andre.

  Om han säljer mer på sin strategi så är väl han bara att gratulera och de som valt en mer instängd väg säljer mindre pga det så är det väl skit samma och ingen annans business än kanske förlagets. Var och en ska ha rätt att vara korkad – men också rätt att själv få sätta prislappen på sin produkt tycker jag. Även om de då prissätter sig bort från marknaden.

  Wests sista fråga kan ju ha fler svar… 😉 fråga en statistiker…. 😉

 11. Joshua_Tree skriver:

  C: Du har alldeles rätt i att var och en bör få välja sin väg och sin strategi. När man däremot med gråt och tandagnissel får igenom lagar som sätter rättssäkerheten ur spel, då tycker åtminstone jag att man gått för långt. Och oavsett vilken strategi man väljer så bevisar Coelho att Den Enda Sanningen som framförs av upphovsrättsindustrin och dess affischnamn Liza Marklund och Jan Guillou, den om att fildelning får kreatörer att svälta, inte stämmer.

 12. Johan Krüger-Haglert skriver:

  Oväntat att någon som är tillräckligt puckad för att uttala sig sådär inte heller är läskunnig:
  ”har sålts i över 65 miljoner exemplar”

  Men det är klart, du kanske skriver böcker där det är en droppe i havet?

 13. Bosse skriver:

  Vad pratar du om? Han är ju en storsäljare.

  Och jag gillar hans böcker. Kan vara svåra att förstå den riktiga poängen under ytan bara.

 14. Drottningen skriver:

  Johan och Bosse: Men nu läste ni väl konstigt båda två?

 15. Danni skriver:

  Jag älskar hans böcker, för om man sorterar bort flummet hittar man faktiskt enkla grundbudskap. Det där flummet är bra för kontrollmänniskor som jag, jag lyckas bli så förvirrad att jag råkar slappna av och bara ägna mig åt att hitta budskapet istället för att bara snabbläsa boken samtidigt som jag lagar mat och ser på tv.

 16. Håkan skriver:

  Jag har då köpt hans bok (Alkemisten) efter att ha laddat ner den. 65 miljoner sålda ex tycker jag låter i minsta laget för det han skriver är riktigt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *