Buuuhuuuu betaaalt buuuhuuu

Jag fick ett tips tidigare ikväll om att läsa;

Och jag blev lite förvånad, för jag har alltid sett Åsa Jinder som en sansad människa med stor talang, så jag skrev en kommentar jag också.

Jag antar att du förutsätter att dina fans inte använder internet, för jag kan inte tänka mig att en kreatör på allvar tror att man kan pissa på människor och sen förvänta sig vare sig betalt eller respekt oavsett hur talangfull man är.

Ett par minuter senare är inlägget borttaget.

Åsa Jinder är emot illegal fildelning och tycker att tjyvarna har dåliga argument. Hon är kreatör och vill ha betalt för det hon gör. Att begå upphovsrättsintrång är som bekant inte stöld oavsett hur många gånger det upprepas och att som artist kalla sina fans för idiot och tjuvar ökar antagligen inte betalningslusten.

Även om man tycker att någon är en idiot så kan man bemöta hövlighet med hövlighet. Det borde särskilt ligga i ens intresse om man är en kreatör som vill att människor ska köpa det man gör. Jag tror att Åsa också kom på det, bara lite för sent.

Andra bloggar om: , , , ,

36 thoughts on “Buuuhuuuu betaaalt buuuhuuu

 1. Jag har skickat tillbaka mina cd-skivor av Ulveaus, en annan som gnäller över tjuvar och banditer. Jag har BETALAT för de där jävla skivorna men vill jag bli kallad tjuv per generellt? Inte så mcket.

 2. Du har så rätt! Jag gillade Åsa Jinder tills för ca 5 sekunder sen. Nu känns det som om det kvittar om hon inte gör mer musik. Jag tänker då inte köpa den. Inte ens ladda ner den gratis! Snacka om att “trampa i klaveret”… 😀

 3. Haha, ytterligare en som kastar sten i glashus! Dumt hur som helst, antingen accepterar man inte kommentarer alls av det där slaget, och debatterar dem inte alls heller, eller så accepterar man och debatterar renhårigt.

 4. Så fort hon blir utmanad eller överbevisad så kapar hon antingen hela inlägget eller kommentarerna ifråga. Det är precis lika fegt som hela grunden för hennes argumentation.

  Nu hade jag för all del inte särskilt mycket till övers för henne till att börja med (hon har bakom kulisserna alltd varit oerhört övertygad om sin egen förträfflighet – historierna om hennes ego är relativt många i kändis- och musikerkretsar), men jag trodde faktiskt inte att hon var fullt så korkad att hon inte klarar att tolka enklare texter. När jag påpekade att det inte är en rättighet att få betalt bara för att man skapar något så tolkade hon det som att jag sa att det är rätt att folk tar del av någons skapande utan att betala för det. Tjena.

 5. Och nu har hon rensat bort alla kommentarer som inte klappar henne på ryggen, och stängt av kommentarsfunktionen. Modigt och rakryggat. 😛

 6. JET: Jag blev lite snopen över det där första, men resten är väl bara väntat? Jag har faktiskt inte varit inne sen dess.

 7. Pingback: Tomas sida
 8. Hehe … rubriken är så talande, du fick mig skratta så tårarna rinner.

  Stort tack för detta, det enda som saknas är en figur av Nihao Kenny för att illustrera det hela. Det hela är ganska allvarligt, men jag kan inte sluta skratta. Tack, du förlängde mitt liv med denna postning.

 9. Bra gjort att hålla sig lugn när mortparter totalt spårarur sådär. Ser de om möjligt ännu löjligare ut.

 10. Nu skriver Åsa Jinder:

  “Det handlat narutligtvis inte om olika åsikter. Herregud. Det vet alla att jag respekterar. Även att jag gärna diskuterar. Man kan säga vad som helst, nästan, men man skall hålla sig till sak. Inte börja hota personer. Inte ge sig på anhöriga.”

  Jo, vilken respekt hon visar för folk med andra åsikter. “Ha ha ha. Vilken idiot” säger hon till Tor vars inlägg knappast är vare sig otrevligt eller osakligt.

  Okej, om det faktiskt handlat om direkta hot, då hade jag kunnat sympatisera, men jag såg inga såna någonstans. Visst, en del kommentatorer höll en rätt onödigt otrevlig ton och gick till rätt löjliga personangrepp, men det är en helt annan sak.

  Som ytterligare exempel finns här ett borttaget inläg, med kommentarerna kvar.

 11. Nu har hon tyvärr tagit bort alla sina inlägg. Hon fick tydligen något otrevligt mejl – jag hoppas att borttagningen inte beror på det utan bara att hon inte är speciellt stolt över dem.

 12. Om hon känner någon som helst skam så visar hon då inte det när hon utmålar sig själv som en öppen, modig och debattvillig martyr.

 13. I början av april skickade jag tillbaks ett tiotal böcker och två dvd-filmer skrivna av Jan Guillou. Skickade i hans namn till Piratförlaget, Kaptensgatan 6, Stockhom. Idag kom paketet tillbaks helt oöppnat men med signaturen på kartingen utsida, “JG 3/4”. En lapp från Posten satt klistrad på kartongen med texten “Unclaimed Ej Efterfrågat” samt stämplat med Postens stämpel. Antagligen har dom inte plats med alla returer från mig och många andra på förlagets lager så Posten returnerar allting oöppnat. Är egentligen mot bokbål men nu blir det att mata Valbogsbrasan med bl.a. Arn & Co. Att respekt för Gulliou kan förbytas i förakt så snabbt?

 14. Jag skrev något om karma och Åsa Jinder hos Josh, jag konstaterade att karma drabbar en förr eller senare, oavsett om den är god eller dålig. Han konstaterade och jag instämmer, att med internet är sannolikheten att karman drabbar än förr snarare än senare och vad gäller Åsa Jinder så verkar det onekligen ha blivit så.

  @samma lagar på nätet:
  skickade tillbaka cd.skivor till ulveaus. De har inte kommit i retur. Guillou och Marklund slängde jag – sus i publiken – i pappersinsamlingen. Jag slänger aldrig böcker i stort sett. Inte när man i andra länder är förbjuden att trycka böcker och läsa de samma och följaktligen förbjuden att uttrycka ens de minsta åsikter.

 15. Åsa J. har på sin hemsida lagt upp en låt från youtube.
  Mycket indignerat påtalar hon att detta INTE är fildelning.

  På vilket sätt hennes direkta och konkreta uppladdning/länkning till Youtube skulle vara mindre olagligt än länkning till torrents, framgår dock inte.

  troligen fött att Åsa J. inte själv fattar att det inte är någon skillnad.
  Hon TROR helt enkelt att klippet bara för att det befinner sig utanför PirateBay, per definition är helt korrekt.

  Att vem som helst och hur många som helst, an ladda ner klippet direkt från Åsa själv, verkar inte bekomma henne det minsta.

  Betalar hon månne själv royalty till artisten? Och hur räknar hon i så fall ut den summan?

  Slutligen: hur stor andel av nedladdade filer på nätet utgörs av nyckelharpegnidande??

 16. @TalksShow:

  Åsa J. har nog antagit att det är artisten själv som har lagt upp klippet eftersom användaren som har lagt upp klippet hon länkar till heter “taylorhicksshh” (en person som enligt egen beskrivning går på “Kuala Lumpur Metropolitan University”). Dock är artistens officiella youtubekonto ett annat, nämligen “TaylorHicksTV”.

  Pinsamt för Åsa, och det är synd att man inte kan kommentera detta på hennes blogg.

 17. Jävla smart, att kalla sina fans för Idioter gör ju bara att det känns ännu roligare att ladda ner hennes Musik. TÄNK FÖRE.

Leave a Comment