Buuuhuuuu betaaalt buuuhuuu

Jag fick ett tips tidigare ikväll om att läsa;

Och jag blev lite förvånad, för jag har alltid sett Åsa Jinder som en sansad människa med stor talang, så jag skrev en kommentar jag också.

Jag antar att du förutsätter att dina fans inte använder internet, för jag kan inte tänka mig att en kreatör på allvar tror att man kan pissa på människor och sen förvänta sig vare sig betalt eller respekt oavsett hur talangfull man är.

Ett par minuter senare är inlägget borttaget.

Åsa Jinder är emot illegal fildelning och tycker att tjyvarna har dåliga argument. Hon är kreatör och vill ha betalt för det hon gör. Att begå upphovsrättsintrång är som bekant inte stöld oavsett hur många gånger det upprepas och att som artist kalla sina fans för idiot och tjuvar ökar antagligen inte betalningslusten.

Även om man tycker att någon är en idiot så kan man bemöta hövlighet med hövlighet. Det borde särskilt ligga i ens intresse om man är en kreatör som vill att människor ska köpa det man gör. Jag tror att Åsa också kom på det, bara lite för sent.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Integritet. Bokmärk permalänken.

36 svar på Buuuhuuuu betaaalt buuuhuuu

 1. Jessika skriver:

  Ditt inlägg eller hennes inlägg?

 2. Jessika skriver:

  Jag har skickat tillbaka mina cd-skivor av Ulveaus, en annan som gnäller över tjuvar och banditer. Jag har BETALAT för de där jävla skivorna men vill jag bli kallad tjuv per generellt? Inte så mcket.

 3. Drottningen skriver:

  Båda, eftersom jag kommenterade ovanstående inlägg.

 4. Jessika skriver:

  Fanimej fräckt. Och så undrar de varför de blir så impopulära och driver sig själva mot avgrundens brant liksom.

 5. adhdbrain skriver:

  Du har så rätt! Jag gillade Åsa Jinder tills för ca 5 sekunder sen. Nu känns det som om det kvittar om hon inte gör mer musik. Jag tänker då inte köpa den. Inte ens ladda ner den gratis! Snacka om att ”trampa i klaveret”… 😀

 6. Jenny skriver:

  Haha, ytterligare en som kastar sten i glashus! Dumt hur som helst, antingen accepterar man inte kommentarer alls av det där slaget, och debatterar dem inte alls heller, eller så accepterar man och debatterar renhårigt.

 7. Pingback: SugBloggen » Blog Archive » Delseger, men mer skit är på gång…

 8. JET skriver:

  Så fort hon blir utmanad eller överbevisad så kapar hon antingen hela inlägget eller kommentarerna ifråga. Det är precis lika fegt som hela grunden för hennes argumentation.

  Nu hade jag för all del inte särskilt mycket till övers för henne till att börja med (hon har bakom kulisserna alltd varit oerhört övertygad om sin egen förträfflighet – historierna om hennes ego är relativt många i kändis- och musikerkretsar), men jag trodde faktiskt inte att hon var fullt så korkad att hon inte klarar att tolka enklare texter. När jag påpekade att det inte är en rättighet att få betalt bara för att man skapar något så tolkade hon det som att jag sa att det är rätt att folk tar del av någons skapande utan att betala för det. Tjena.

 9. JET skriver:

  Och nu har hon rensat bort alla kommentarer som inte klappar henne på ryggen, och stängt av kommentarsfunktionen. Modigt och rakryggat. 😛

 10. Drottningen skriver:

  JET: Jag blev lite snopen över det där första, men resten är väl bara väntat? Jag har faktiskt inte varit inne sen dess.

 11. Pingback: Tomas sida

 12. Pingback: Enligt Min Humla » Jinder gör en Strömstedt

 13. Kålan skriver:

  Hehe … rubriken är så talande, du fick mig skratta så tårarna rinner.

  Stort tack för detta, det enda som saknas är en figur av Nihao Kenny för att illustrera det hela. Det hela är ganska allvarligt, men jag kan inte sluta skratta. Tack, du förlängde mitt liv med denna postning.

 14. Drottningen skriver:

  Kålan: tack snälla, men rubriken är inte min förtjänst utan min tipsares. (se ovan)

 15. Martin Widmark skriver:

  Bra gjort att hålla sig lugn när mortparter totalt spårarur sådär. Ser de om möjligt ännu löjligare ut.

 16. Pingback: opassande » Blog Archive » Brännhett reportage från Knappnytt

 17. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Drottningsylt hjärtar Knatten

 18. E-mannen skriver:

  Nu har åsa jinder börjat stänga av kommenteringsfunktionen på sin blogg. . Det var inte helt oväntat . . .

 19. E-mannen skriver:

  Och vad säger vi som blogg-inlägg som detta?
  http://blogg.passagen.se/asajinder/entry/fin_k%C3%A4rlekss%C3%A5ng

  Att det skulle vara lagligt att lägga upp youtube-filmer på detta vis är minst sagt gråzon med dagens lagstiftning.

  Uppladdaren av youtube-filmen verkar vara ett FAN v Taylor Hicks, inte någon upphovsrättsinnehavare. . . Åsa Jinder. . sicket nöt!

 20. JET skriver:

  Nu skriver Åsa Jinder:

  ”Det handlat narutligtvis inte om olika åsikter. Herregud. Det vet alla att jag respekterar. Även att jag gärna diskuterar. Man kan säga vad som helst, nästan, men man skall hålla sig till sak. Inte börja hota personer. Inte ge sig på anhöriga.”

  Jo, vilken respekt hon visar för folk med andra åsikter. ”Ha ha ha. Vilken idiot” säger hon till Tor vars inlägg knappast är vare sig otrevligt eller osakligt.

  Okej, om det faktiskt handlat om direkta hot, då hade jag kunnat sympatisera, men jag såg inga såna någonstans. Visst, en del kommentatorer höll en rätt onödigt otrevlig ton och gick till rätt löjliga personangrepp, men det är en helt annan sak.

  Som ytterligare exempel finns här ett borttaget inläg, med kommentarerna kvar.

 21. JET skriver:

  Lite googlecachefynd som fortsatt underminerar Jinders försök att utmåla sig själv som tolerant och debattvillig:

  En fullblodsidiots försvar

  Domen mot Pirate Bay

 22. Anonym skriver:

  http://sv.wikiquote.org/wiki/%C3%85sa_Jinder

  Hittade detta när jag kollade Wikipedia efter Åsa Jinder. Internet glömmer inte…

 23. Pingback: Usch! « Herr Klokboks Kollektion

 24. Tor skriver:

  Nu har hon tyvärr tagit bort alla sina inlägg. Hon fick tydligen något otrevligt mejl – jag hoppas att borttagningen inte beror på det utan bara att hon inte är speciellt stolt över dem.

 25. JET skriver:

  Om hon känner någon som helst skam så visar hon då inte det när hon utmålar sig själv som en öppen, modig och debattvillig martyr.

 26. Samma lagar på nätet som IRL skriver:

  I början av april skickade jag tillbaks ett tiotal böcker och två dvd-filmer skrivna av Jan Guillou. Skickade i hans namn till Piratförlaget, Kaptensgatan 6, Stockhom. Idag kom paketet tillbaks helt oöppnat men med signaturen på kartingen utsida, ”JG 3/4”. En lapp från Posten satt klistrad på kartongen med texten ”Unclaimed Ej Efterfrågat” samt stämplat med Postens stämpel. Antagligen har dom inte plats med alla returer från mig och många andra på förlagets lager så Posten returnerar allting oöppnat. Är egentligen mot bokbål men nu blir det att mata Valbogsbrasan med bl.a. Arn & Co. Att respekt för Gulliou kan förbytas i förakt så snabbt?

 27. Jessika skriver:

  Jag skrev något om karma och Åsa Jinder hos Josh, jag konstaterade att karma drabbar en förr eller senare, oavsett om den är god eller dålig. Han konstaterade och jag instämmer, att med internet är sannolikheten att karman drabbar än förr snarare än senare och vad gäller Åsa Jinder så verkar det onekligen ha blivit så.

  @samma lagar på nätet:
  skickade tillbaka cd.skivor till ulveaus. De har inte kommit i retur. Guillou och Marklund slängde jag – sus i publiken – i pappersinsamlingen. Jag slänger aldrig böcker i stort sett. Inte när man i andra länder är förbjuden att trycka böcker och läsa de samma och följaktligen förbjuden att uttrycka ens de minsta åsikter.

 28. Pingback: Valleballong » Det är dags för Tomas Norström att skärpa sig

 29. Pingback: polymeriska tankar » Det finns alltid nåt värre

 30. TalksShow skriver:

  Åsa J. har på sin hemsida lagt upp en låt från youtube.
  Mycket indignerat påtalar hon att detta INTE är fildelning.

  På vilket sätt hennes direkta och konkreta uppladdning/länkning till Youtube skulle vara mindre olagligt än länkning till torrents, framgår dock inte.

  troligen fött att Åsa J. inte själv fattar att det inte är någon skillnad.
  Hon TROR helt enkelt att klippet bara för att det befinner sig utanför PirateBay, per definition är helt korrekt.

  Att vem som helst och hur många som helst, an ladda ner klippet direkt från Åsa själv, verkar inte bekomma henne det minsta.

  Betalar hon månne själv royalty till artisten? Och hur räknar hon i så fall ut den summan?

  Slutligen: hur stor andel av nedladdade filer på nätet utgörs av nyckelharpegnidande??

 31. Laser Lizard skriver:

  @TalksShow:

  Åsa J. har nog antagit att det är artisten själv som har lagt upp klippet eftersom användaren som har lagt upp klippet hon länkar till heter ”taylorhicksshh” (en person som enligt egen beskrivning går på ”Kuala Lumpur Metropolitan University”). Dock är artistens officiella youtubekonto ett annat, nämligen ”TaylorHicksTV”.

  Pinsamt för Åsa, och det är synd att man inte kan kommentera detta på hennes blogg.

 32. Pingback: Varför inte? » Om du inte betalar älskar du mig inte

 33. Random is Random skriver:

  Jävla smart, att kalla sina fans för Idioter gör ju bara att det känns ännu roligare att ladda ner hennes Musik. TÄNK FÖRE.

 34. Pingback: Enligt Min Humla » Det verkligt stora är att erkänna sina misstag

 35. Pingback: drottningsylt » Blog Archive » Ibland brinner det i huvudet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.