Ska vi hångla?

Kan ni fatta att Josh hade slarvat en gång i tiden när han la in besöksräknare till mig? Inte bara en gång, utan två gånger vid två helt skilda tillfällen. Om jag inte missminner mig så kan det dessutom vara år mellan tillfällena. Han har lagt in räknarna så att de ligger på startsidan, men går man in och läser ett enstaka inlägg så har det inte funnits någon.

Med andra ord så har besökare som har kommit till mig från en annan blogg som har länkat till ett specifikt inlägg hos mig inte funnits i statistiken.

Själv har jag ju förstås trott att jag inte hade fler besökare helt enkelt och det är ju lätt hänt att man känner sig både usel och osynlig om man är sambo med någon som har hundratals besökare varje dag oavsett prestation. Mina mätare har stigit det senaste året ska sägas, och jag har med förtjusning sett att mina mätare visat upp emot 50 besökare då under FRA-debatten bland annat, mot det normala tjugonånting.

Jo, jag har faktiskt trott på de där siffrorna. Jag har visserligen tyckt att det har varit lite märkligt, för jag trodde inte att jag var så fullkomligt usel som skribent och det verkade lite suspekt att folk som räknas, som säger viktiga saker faktiskt hyste lite medömkan för kraken som liksom stod där och var osynlig.

Samtidigt är det ju precis det jag har fått tugga i mig, för det är så det har sett ut. Alltså blev jag svimfärdig av att se mig själv på knuff i somras och att se att någon hade nominerat mig till Stora bloggpriset var ju en vinst i sig och helt otroligt. Vem av mina tjugo läsare liksom? Eller när Opassande bokstavligen kastade sig om halsen på mig första gången vi sågs och jag själv kände mig bortkommen och vilse bara bland alla som är något.

Idag lagade Josh mina räknare och jag kollar min räknare varannan minut ungefär.

Jag vill hångla upp er allihop. Tänk att ni har varit osynliga så länge! Och jag som trodde att det var jag.

Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

27 svar på Ska vi hångla?

 1. Jessika skriver:

  Oj ja det är ju en skillnad. Jag la ocks in en räknare för jag trodde också att ingen läste.

 2. Jenny skriver:

  Nä, osynlig har du inte varit. Jag hittade ju din blogg före din gubbes t o m. 🙂 Men jag minns iof inte vilken jag började kommentera först, de är lika intressanta, men på olika vis. Ni skriver ganska olika, men ändå fängslande. 🙂

 3. Carina skriver:

  Oj, det här ökar ju verkligen förväntningarna inför besöket på torsdag. 😉

 4. emma skriver:

  *smällpuss* 🙂 (Och då syns inte de som har dig på sin rss-feed).

 5. Drottningen skriver:

  Jessika: På rätt ställe hoppas jag? Jag kommer att svimma innan den här dagen är slut.

  Jenny: Tur det, för vi är ju två =) Nej, alltså.. jag har ju känt till iaf ett tjugotal läsare som har märkt mig som sagt…

  Carina: du är bara ute efter min kropp! det vet jag redan (du får tafsa)

 6. Drottningen skriver:

  emma: *svimmar*

 7. Mia* skriver:

  Grattis! När tänker du presentera resulten? Jag blev ju nyfiken!

 8. Drottningen skriver:

  Mia*: men det är ju bara att klicka på räknaren här i nederkant?

 9. Göran Widham skriver:

  Men det fattar du väl att DROTTNINGEN inte är osynlig!
  (Jag vågar inte hångla, tänk om Josh blir arg.)

 10. Drottningen skriver:

  Göran: det är inte han som bestämmer vem jag hånglar med! (dessutom börjar jag fundera på om han gjorde det med flit…är det inte märkligt att hans räknare inte har varit felplacerad?)

 11. Axel skriver:

  Jag ömkar den stackare som fortfarande inte har hittat hit 😛

 12. WysiWyg skriver:

  Vad exakt är det den mäter? Antal sidträffar, antal unika besökare, vad?

  Funderat på Feedburner eller liknande för att få koll på hur många som likt mig oftast bara håller mig till RSS-läsaren?

  Hur eller hur så är 33 000+ väldigt imponerande.

 13. Anne skriver:

  Nu har jag i och för sig bara gottat mig åt dina blogginlägg i ett halvår, men jag kikar in här en vända varje dag. Du har säkert många många fler smygläsare som är lika dåliga på att kommentera som jag är!

 14. Jessika skriver:

  Jag kan hångla om nödvändigt 😉 ;).

  Jag hade en räknare som pajade efter 1 1/2 år. Jävligt irriterande.

 15. Nynaeve skriver:

  Klart vi läser! Annat är det om man är en stackare som inte har några besökare på riktigt. Men så är jag inte lika bra som du heller.

 16. Joshua_Tree skriver:

  I fucked up. Me so solly. 🙁

 17. Drottningen skriver:

  WysiWyg: 33 000 unika besökare på… få se nu… typ tre år på samma adress är inte så imponerande. Man måste klicka på nufforna nedan för att se skillnaden. Det är unika besökare som ska räknas, men jag kan uppenbarligen ingenting om sånt här. Det är den gode Josh som har koll (?)

  Alla: tänk att jag har varit ovetande om er hela tiden

 18. Jag gillar inte så värst att titta på min räknare (har samma som du) för den visar att de flesta som varit in hos mig har hamnat där genom nån skum googlesökning och gått ut igen efter 0,3 sekunder eller nåt. Om man på nåt sätt kunde få reda på vilka som verkligen läser inkluderat de som eventuellt har bloggen i RSS-läsaren vore det ju verkligen intressant eftersom jag inbillar mig att de flesta kör RSS. Fast jag kanske har fel..

 19. Jessika skriver:

  Kristina: vissa läser ju sina räknare som fan läser bibeln typ. Men jag har samma grej. Någon trillar in från Japan för att jag har skrivit bento och sticker igen efter en nanosekund för bloggen var ju på – ta da – svenska.
  Eller så har de googlat någon konstig kombo och hamnar hos mig. Det händer att jag får kommentarer på grejer som jag skrev för tre år sedan. Det är lite kul faktiskt.

 20. WysiWyg skriver:

  33000 på 3 år inte imponerande? *rodnar*

  Helt plötsligt känner jag mig som en myra här. 😉

 21. Drottningen skriver:

  WysiWig: Jag drog till med något, det kan vara så att jag har haft samma räknare hela tiden. Jag hade ett snitt på drygt 20 besökare om dagen iaf. (som ju inte var saaant)

 22. mcsarcne skriver:

  pusspusspuss! (Man kan tolka det där som ett hångel om man vill!)

  (Jag vill inte ha någon räknare, jag blir bara deprimerad 😉 )

 23. Mia* skriver:

  Hur skulle jag veta
  a) att det fanns en synlig räknare
  b) att den gick att klicka på
  Va, va, va!?
  Du tror väl inte att jag jobbar med något webbrelaterat eller så.

 24. Peppe skriver:

  Jamen, du är ju Drottningen! 🙂 Vi undersåtar läser men kommenterar kanske inte alltid. Puss!

 25. Drottningen skriver:

  Peppe: Jamen nu ser jag ju! Jag hade verkligen ingen aning

 26. Mattias skriver:

  Josh stal dina besökare! Inte så att han tillgodoräknade dem till sin egen statistik – det påstår jag inte. Men han stal dem!

 27. Drottningen skriver:

  Mattias: Eller hur?! Han kommer att få lida lääääännge för det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.