Hjälten Haraldur

Nej, jag känner också ofta sådär, att man inte riktigt vet om man ska ta sverigedemokrater och andra nationalister på allvar. För det mesta så tror man först att det är på skoj eftersom det är så.. hur ska man säga.. konstigt, men sen fattar man att skiten de slänger i brevlådan och gormar om på stan är ju något de menar allvar med och faktiskt tror på. Eller?

Och det är klart, menar man allvar med att man är lite finare, lite bättre, bara för att man har svenskt blod i ådrorna så är det inte helt lätt att se om någon skojar eller inte åt det andra hållet. Jag förstår att det blir lite jobbigt ibland.

Lite som att man tror att Dan Bäckman är på riktigt också eller att Forrest Gump verkligen träffade alla de där människorna som man ser i klippen i filmen.

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Hjälten Haraldur

  1. Jessika skriver:

    Asså, det är inget fel med Forrest Gump ;), Dan Bäckman däremot.

  2. Christian Westling skriver:

    Jag var en av de SD:are på plats och hade väldigt svårt att tro att det var ironi, flera människor vi pratade med instämde med Haldurs hyllning. Även flera självständighetspolitiker vi blev vänner med.
    I vilket fall så var färingarna ett väldigt nationalistisk folk, till skillnad från det oikofobiska Sverige.

    Ganska tramsigt att dra upp det här ett år efteråt. Vi gjorde en feltolkning av en text på främmande språk; skulle det göra oss till sämre politiker? Knappast.

  3. Drottningen skriver:

    Jessika: Nä, det är inget med med Forrest… men han träffade faktiskt inga presidenter 😉

    Christian Westling: Det sista du skrev håller jag fullt och fast med om. =)

  4. Jenny skriver:

    Det är klart man kan missförstå humor på ett språk man inte talar, folk skämtar olika i olika delar av världen. Har själv mött många engelsktalande som konstigt nog inte alls förstår vår svenska ironiska humor, fastän de själva också har mycket ironi i sina humorprogram.
    Här får vi ingen sådan reklam i lådan, men det kanske beror på att de flesta i området inte är har supersvenska efternamn…?

  5. Joakim Andersson skriver:

    Fast det är ändå lite roligt.

    Här letar det enda nationalistiska partiet med ljus och lykta efter etniska svenskar – och så måste de åka till Färöarna för att hitta etniska … eh … färöingar.

    Har ni kollat vad Jimmie har i generna, Krille?

    Han kanske är lite romsk? Han är iaf mörkhårig?

    Tacka vet jag Moderaterna. Deras partiledare har iaf haft vett att raka skallen!

    😛

  6. Christian Westling skriver:

    Joakim:
    Nej, vi letade inte efter etniska svenskar. Vi åkte till ett väldigt trevligt land och upptäckte ett sympatiskt folk.

    Vad gäller raser så skulle jag nog vara tyst om sådant med tanke på vad Moderaterna har i bagaget. Vi har tyvärr haft en del vidriga medlemmar förr, men M hade dessa vidriga medlemmar i ledande position.

    Idag är partiet ganska mångetniskt och det med flest invandrare på sina vallistor. Så mörkt hår är inget hinder. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.