Jag vill inte verka grinig eller så

Men det förbryllar mig å det grövsta hur en bank kan göra en kalkyl på mig och Josh som säger att vi inte har råd med ett bostadslån om denna, icke pantsatta lägenhet med en månadskostad på knappt 3500 kronor inte är såld innan tillträde till nästa när en annan bank konstaterar att vi efter att månadskostnad på ny lägenhet fortfarande har kvar vad som jag tror skulle kunna kallas en ganska bra månadslön.

Anledningen sas vara att eftersom Josh på pappret inte har en fast anställning så måste de räkna på a-kassa och då minsann! Ja. Bara det att den här lägenheten ju inte ska behållas så länge att hans kontrakt löper ut och sannolikheten att han efter det står utan jobb är lika stor som… ptja, att Rick Falkvinge blir vår nästa statsminister. Vilket vi ju ändå har en plan för. Också.

Nåja, vi vill ändå inte låna några pengar av bankmänniskor som inte ens begriper att en obelånad bostadsrätt rimligen inte kan vara mycket annat än en tillgång. Jävla puckon.

Ja, vi ska tydligen flytta. Nej, inte från stan. Man kan inte få allt.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i personligt. Bokmärk permalänken.

11 svar på Jag vill inte verka grinig eller så

 1. Jenny skriver:

  Vad härligt! Med flytt alltså! 🙂 Vi ångrar fortfarande att vi flyttade till nuvarande hemmet, vi valde mellan denna och en trea i Nykvarn, vilket var längre till makens dåvarande jobb… men… med facit i hand skulle vi kämpat mer för det andra lånet – 300 000 mer 😉 Banker är roliga, de ansåg inte att vi hade råd med lån på 150T ens, på två inkomster (då). Med tanke på att min man betalar allt här; hyra, amorteringar, två bilar, el och mat- och vi ändå har lite lite över, så är det ju ganska löjligt. Hade jag inkomst skulle det genast se skitljust ut 😉 Att ni båda har ganska stabil inkomst är ju ganska uppenbart men banker är tydligen skitkinkiga. 😉 Nu blir jag ju nyfis förresten, vart i stan bär det hän? 🙂

 2. Mia* skriver:

  Fick ni den alltså? Hurra och grattis! 😀

 3. Thomas Tvivlaren skriver:

  Jäkla plattnackar…bankerna bör kunna konkurrensdödas framöver genom att människor använder nätet och delar med sig av lånevillkor och annat för att införa transparens till bankvärlden.

 4. Drottningen skriver:

  Jenny: Nära bergen kan man säga 😉

  Mia*: Alltså, vi var ju förstahandsval hela tiden för alla utom banken då tydligen. Ju mer jag tänker på det, desto konstigare verkar det. Det är ju inga miljoner det handlar om heller.

  Thomas: Ja. Som sagt, de måste inte få betalt av oss för att låna ut pengar. Vi kan ge våra slantar till någon annan, det går bra 😉

 5. Jenny skriver:

  Men då hamnar vi väl på samma sida vattnet som vi? 🙂

 6. Jenny skriver:

  (vi- ni- ja du förstår, hjärnan är lite felskrivande idag…)

 7. Drottningen skriver:

  ja, på den andra sidan. Det känns lite läskigt faktiskt

 8. Jenny skriver:

  Fast… vi är inte läskigare på den här sidan. 😉

 9. Drottningen skriver:

  försök inte! Jag är uppväxt på den sidan, så jag vet minsann

 10. Mia* skriver:

  Jo, men enligt din sambo fanns det (iaf då) ett orosmoln i form av konkurrens. Anyway, jag är glad över att det löste sig.

 11. Danni skriver:

  Banker är roliga. Min väninna som hade fast jobb, men deltid, på ICA fick låna pengar till en lägenhet när hon var typ 20, min gamla kollega och hennes man som båda haft fasta jobb i typ 20 år fick inte ens låna till en bil genom samma bank. Som tur är kan man byta bank =) Kul med en flytt iaf, come join the dark side 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *