Allvetande skräphögen

Så jag sa till Josh att om vi nu ska flytta så är det lika bra att jag börjar att gå igenom grejer redan nu. Han tyckte nog att jag överdrev lite och att jag mest ville ha lite att pyssla med. Man skulle kunna tro att det var så ja.

Grejen är den att mitt vindsförråd har inte blivit undersökt på tio år och ungefär hälften av grejerna är inte ens mina från början utan är ditställda av min förra sambo som sen har förträngt alltihop. Ungefär så. Jag vet ju detta,  jag vet också mycket väl vad för typ av människa min förra sambo är vilket gör att jag inte ens vill befatta mig med grejerna. Ska man vara realistisk så förstår man ju att det är jag som måste göra det. Har inte exet gjort det på tio år så..

Jag tror att Josh börjar förstå.

Jag har ju medvetet sett till att lådorna jag går igenom är såna som inte är mina, just för att ordna plats och för att bli av med skräpet. Jodu. Trasiga soft air guns någon? Eller spel till commodore 64? Eller.. datakablar med typ 15 år på nacken? Något obestämbart militärt junk? Det ligger junk i de där lådorna som jag inte ens kan gissa mig till användningsområde för.

Av fem kartonger har jag hittat.. eh.. ett par gamla dykcert som exet ville ha och två pärmar som jag ska spara. Ungefär så.

Och jo, jag vet, jag är också fenomenal på att spara på saker och har jättesvårt att kasta saker, men det är ju i alla fall mina saker.  Och..och.. vaffan! I en låda låg det saker som inte ens hör till mitt ex utan till Josh´s gamla ex. Är jag en samlingsplats för exens gamla skräp?

Tänk dig att SL och polisen skulle samsas om hittegodsavdelningen, det skulle antagligen vara rätt likt mitt förråd. Möjligen platsar det också i Skivvärlden. Det kan vara så.

Å andra sidan så är det väldigt bra terapi för mig att kasta saker.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det här inlägget postades i personligt. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Allvetande skräphögen

 1. Jessika skriver:

  I skivvärlden som i böckerna? Jäkligt bra analogi i så fall * ler *
  Och som sagt, det är bra terapi att kasta saker 🙂

 2. Drottningen skriver:

  jamen du vet, lite som den där butiken som flyttar på sig hela tiden? Man vet aldrig vad man hittar och vart man hittar det.

 3. Jenny skriver:

  Det är bra terapi att kasta, även om beslutsångesten brukar vara ett gediget sällskap under processen. Fast.. ibland ångrar man sig faktiskt, så bättre kasta för lite nu, och kasta mer senare. 😉

 4. msn00b skriver:

  Fedexa hem lådorna till exen meddelst ”mottagaren betalar portot” 😛

 5. Drottningen skriver:

  msn00b: hahahaha… det skulle jag ha gjort för tio år sen i så fall. Nu vill jag ju att han ska hjälpa oss att flytta bland annat och jag vet inte, jag tror att en sån handling inte underlättar 😉

 6. Thomas Tvivlaren skriver:

  Hittar du däremot hårdvara till Commodore 64 (eller en hel dator) så är jag kanske intresserad… 🙂

 7. Drottningen skriver:

  Thomas tvivlaren: Ähhh… alltså, du menar inte sladdar och så va? För de kan jag inte ens sortera, så de åker. Det finns en commodoredator..(utan kablar), men ingen 64.. kanske en 128? Finns det fler sorter?

  En tac joystick har jag iaf, det vet jag säkert. =)

 8. Nynaeve skriver:

  Jag tycker att det är skönt och befriande att kasta saker! Och det har som tur är smittat av sig lite, lite på Lux.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *