Gullig kommentar

Jag har dessvärre inte blivit bortskämd med såna där riktiga stjärnskott bland mina kommentarer på länge. Ni vet, de där som man bara baxnar av när man läser och man på allvar undrar och samtidigt hoppas på är på skoj, men man är inte alls säker eftersom man vet att det faktiskt finns duktigt märkliga människor därute som också använder internet.

Idag har jag fått en sån kommentar och den förtjänar nästan ett eget inlägg, så jag tar mig friheten att klippa ut den åt er eftersom jag inte kan länka till enstaka kommentarer. Jag skrev ett inlägg angående kvinnan som gjorde abort två gånger efter att ha fått veta att hon väntade flickor. Det är inte helt lätt det där med abortfrågan, men låt mig presentera Erik Blatte som vet precis hur det ska vara.

# Erik Blatte Says: May 23rd, 2009 at 9:09 am e “Att förbjuda aborter helt är ett steg bort från ett jämställt och bra samhälle. Kvinnor måsta ha rätten att själva bestämma om de vill föda eller inte. Och alla barn har rätt att födas till ett liv där de blir älskade. Utan fri och legal abort skulle så inte vara fallet. Det skulle födas många oönskade och oälskade barn, med sociala problem som följd.”

Den tesen är vi alla bekanta med. Men den måste omvärderas. Eller åtminstone måste vi våga ifrågasätta den.

För tänk om den inte stämmer! Tänk om det finns något logiskt, moraliskt eller praktiskt FEL på det resonemanget!!

Oönskade barn… säkert minst hälften av de snillen som drivit på mänsklighetens intellektuella och kulturella mognad har varit “oönskade”. Bör man döda någon bara för att den är “oönskad”?? Vad är det för moral egentligen!

Sedan när fick “fri och legal abort” föräldrar att önska och älska sina barn mer?

Nej, det stämmer inte.

Borgar aborträtt för jämställdhet?? Jämställdhet kanske är önskvärt, men abort tillför absolut inget i den frågan, tvärtom. Hur jämställt är det mot en människa att döda henne innan hon ens är född?

Slutligen tesen: “Kvinnor måsta ha rätten att själva bestämma om de vill föda eller inte.”

Varför det?

Sex är en magisk, helig kraft, större än oss människor – inget banalt lördagsnöje! “Rätten över sin kropp” har varje människa, även varje kvinna – till dess att hon ger frånsäger sig denna rätt. Och det gör hon i samma ögonblick hon tillåter en fertil man att tränga in i denna sin kropp. Allt allat är illusion och håller inte i verkligheten.

Därför kommer vår “jämställdhetstes” att behöva ifrågasättas och rentav omvärderas.

Nu begränsar vi aborträtten.

Sedan 1975 har svenska kvinnor aborterat 1 miljon svenskar.

Detta är ett kollektivt självmord.

Det kanske inte var en bra ide att ge kvinnorna all makt?

Vad bör göras?

För det första: Om mannen vill föda barnet skall abort ej beviljas.

För det andra: Begränsa aborträtten till 4 veckan.

För det tredje: Inför 12% extra skatt till barnlösa

Visst är det lite gulligt på något sätt? Och ändå lyckas han trots allt få i alla fall en sak rätt, nämligen att vi måste våga ifrågasätta aborträtten, men sen händer något. Det är onekligen uppfriskande.

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Gullig kommentar

 1. Jessika skriver:

  Jamen javisst. Varför jag ska betala 12 procent extra i skatt för lyxen i att jag ine kan få barn, det fattar jag däremot inte.

 2. Jessika skriver:

  Varför skulle jag förresten betala mer i skatt som barnlös?

 3. Jenny skriver:

  Fjärde veckan? Fan så tidigt kan man ju inte ens göra gravtest ju! Veckan räknas ju från förra mensens första dag eller nåt sån ju?
  Alla ofrivilligt barnlösa skulle säkert jubla av att ofrivilligt betala 12 % mer i skatt. En dåre har tydligen talat.
  Men visst… abortlagstiftningen kan behöva ses över. Men hur vi än vrider oss måste abort finnas, men inte som alternativ mot preventivmedel.

 4. msn00b skriver:

  Aborträtten och användandet av preventivmedel medverkade till att vi började frångå hora/madonna syndromet där kvinnor värderades utifrån sin sexuella aktivitets varande eller icke-varande det är ett konkret exempel på hur aborträtten medverkat till jämställdheten i samhället.

  Är det inte förresten fantastiskt att rabiata abortmotståndare också alltid är de som garanterat argumenterar för att homosexuella inte skall ha rätt att skaffa barn vare sig via insemination eller på annan väg, DE barnen är det liksom okej att önska bort, DE barnen skall liksom inte ha ”mänskliga rättigheter” att få finnas till.

  Förbannade hycklare.

  Hur menar Drottningsylt rent konkret att aborträtten behöver ses över?

 5. Danni skriver:

  Ehm, fjärde veckan? Vem vet ens att den är gravid då? Så det är okey att föda oönskade barn som hela livet behandlas illa bara för att några av dem blir genier?

  Sedan undrar jag varför Erik Blatte inte nämnde hur man ska göra om mannen inte vill ha barnet? Är det okey att göra abort om mannen vill eller vadå? Varför står det inte något om mannens ansvar i denna kommentar kan man ju fråga sig?

  Jadu, jag förstår varför du ville tillägna detta ett helt inlägg. Stjärnskott deluxe.

  Men aborträtten bör ses över, det håller jag också med om. I alla fall så att socialstyrelsens tillstånd krävs tidigare, för idag finns det tyvärr en liten grupp kvinnor som använder abort som preventivmedel. Vilket inte bara är omoraliskt utan också farligt för både deras kropp och psyke. Om socialstyrelsen blev inblandad tidigare så kanske fler skulle se till att inte bli gravida eftersom abort blev lite ”jobbigare”. Men abort bör helt klart tillåtas, de som är mot abort borde jobba med kvinnor som ska göra abort en dag och lyssna på deras historier om varför de inte kan behålla barnet. Självklart ska man få välja när man själv vill skaffa barn och få göra abort utan någon speciell anledning om det krisar, inte så jag menar, men vad jag vill säga är att de kvinnor som gör abort oftast har en stark anledning till det.

 6. Drottningen skriver:

  msn00b: Om du läser urpsrungsinlägget där jag faktiskt skrev om aborträtten så kanske du kommer något på spåren. 😉

  (jag lagade din kommentar så att det står hora/madonna och inget annat)

 7. mcsarcne skriver:

  För min del får mannen gärna föda barnet, så kul är det inte att föda barn att jag inte kan dela med mig av det arbetet… *suck*

 8. msn00b skriver:

  Jo jag håller med dig i ursprungsinlägget, är aborträtten fri så är den också fri, inte bara under vissa moraliskt korrekta omständigheter som avgörs av tredje part.
  Men jag fattar fortfarande inte (f’låt, nu känner jag mig lite korkad) hur du menar att den behöver ses över, jag förstår ditt inlägg som att du tycker att det är bra som vi har det?

 9. Drottningen skriver:

  ja, men alltså.. så här; jag är en moralpanikkärring i vissa fall, som det här, men jag kommer inte på något bättre än hur vi har det så… ptja, då är det inte så mycket att gapa om och nu är det bestämt att här går gränsen och då är det så och måste vara så oavsett vad jag personligen tycker. Jag tycker en massa saker, men det gör det konstigt nog inte per definition rätt.

  Men man måste ju kunna ifrågasätta och se över saker. Det betyder inte att man i slutändan ändrar på saker, bara att det inte är ristat i sten så att säga.

 10. Abina skriver:

  Det var något nytt för mig, att jag frånsäger mig själv rätten till min egen kropp när jag ägnar mig åt den magiska heliga kraften sex. Ofrivilligt barnlösa kommer säkert att få lättare att bli gravida när de straffbeskattas… Och kollektivt självmord? Aborterar fostren sig själv? I grupp?

  På en punkt får dock Erik Blatte mitt fulla stöd – jag är helt inne på linjen att mannen inte ska tvingas till abort om han vill föda mitt barn. I motsats till vissa gnälliga individer av motsatta könet så betalar jag så gärna underhåll för den avlastningen. 😉

 11. msn00b skriver:

  oki, då är jag med på hur du resonerar och instämmer till fullo! Jag misstolkade dig och läste ”se över” som ”korrigera” tack för förklaringen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *