Fler fynd

Jag fortsätter rota igenom alla skrymslen här hemma i lagom takt. Det senaste fyndet är min(?) gamla dator som jag köpte av en nätbekant och naturligtvis så frågade jag mig själv varför jag har sparat den. Den logiska delen av mig muttrade lite torrt om att om jag inte saknat innehållet de senaste åren så lär det inte vara så hejdlöst viktig information på den, men faktum är att jag saknar information. Jag saknar åratal av skrivna dagböcker från år som var turbulenta och tunga och som jag vet att jag har sparat, men inte hittat.

De skulle kunna finnas på nämnda dator. Faktiskt.

Så jag släpade fram datorn, en gammal skärm och ett inte lika gammalt tangentbord och kopplade ihop grejerna enligt konstens alla regler. Skärmen startade med ett surr, men datorn är stendöd. Inte har jag väl sparat på en dator som inte startar i flera år? Vad har jag i så fall trott ska hända med den där i garderoben? Garderobesmonstret ska laga den?

Och nu är det ju om möjligt ännu mer en fix idé, det faktum att jag inte fick igång den talar ju solklart för att alla mina saknade dokument ligger på just den där datorn och bara väntar på att jag ska hitta dem.

Förmodligen borde jag för en gångs skull ha lyssnat på mitt mer logiska jag och kastat ut den så fort jag hittade den igen. Josh kanske kan laga.

Andra bloggar om: , ,

Det här inlägget postades i personligt, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fler fynd

 1. nef skriver:

  Men? inte behöver han väl laga datorn? Det är väl bara till att slita ut hårdisken och låta den agera slav på er stationära?

  Eller så kopplar ni loss den, packar ner den och slänger resten, och tar reda på dess innehåll efter flytten. 😀

 2. Drottningen skriver:

  allt det där räknas som att ”laga” i nuläget 😉

 3. Thomas Tvivlaren skriver:

  Ännu enklare än Nefs i övrigt eminenta förslag:

  http://www.webhallen.com/prod.php?id=68566

  Gör att du kan koppla in hårddiskar (IDE eller SATA) till en USB-port. Kan givetvis också nyttjas för framtida användningsområden som backup… *host, host*

 4. Harald skriver:

  Lösningen heter, som alltid, IDE till USB-konverter.
  För trehundra spänn kan den här lilla kamraten till exempel bli din:
  http://www.dustinhome.se/pd_5010101694.aspx

 5. Jenny skriver:

  Säger som första talaren; ta ur hårddisken och använd den i nuvarande dator (om du har en stationär) och se vad som finns på. Risken finns iof att det är fel på disken och det är därför den inte startar, men det verkar osannolikt, då skulle datorn gå i gång och gnälla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *