Tita i paperskårgen

Man kan säga att vi har flyttat nu. Flyttat i den bemärkelsen att adressändring är fixad och allt vi behöver finns här. Däremot har vi lite krafs kvar i gamla lägenheten, en flyttstädning att fixa och, föga förvånande en blandarjävel i köket som inte är bytt eftersom rörmokare tydligen inte behöver svara i telefon eller på mail. Kul för dem liksom, men inbilla er ingen empati från min sida när arbetslösheten stiger för just den yrkesgruppen.

Vi trivs förstås och börjar så smått att bo in oss. Själv har jag lite svårt för den biten eftersom det känns som att den gamla lägenheten hänger över mig tillsammans med en massa andra måsten och borden som helt enkelt inte går att rationalisera bort helt. Saker som stressar mig rejält och som jag inte mår bra av helt enkelt. Men om man bortser från det och det faktum att Krypet också blev lite förvirrad och påverkad av flyttstressen så blir det bra.

Katterna trivs om möjligt ännu bättre än vi. För första gången har de en startsträcka värd namnet då de kan börja jogga på loftgången och rusa igen hallen för att sen tvärnita i vardagsrummet. Alternativt sladda runt och rusa tillbaka.

Vi tog hit Pissnissen och Arga katten först. Egentligen hade vi tänkt nöja oss med Arga katten första dygnet, men Pissnissen blev så upprörd av alla saker som försvann så han fick också följa med. Det gick väl sådär kan man säga eftersom han gömde sig under täcket i två dygn utan att äta eller dricka, men eftersom det blev ganska varmt där under så flämtade han desto mer. Jag drog faktiskt fram honom med våld ett par gånger för att han inte skulle få värmeslag.

Vi var lite oroliga för att han skulle hitta ett lämpligt hörn att pinka i, men det har faktiskt bara hänt en gång och då var det faktiskt hans husses fel, så till och med det har funkat bra.

Arga katten fann sig direkt och utforskade lägenheten förtjust. Ja, ända tills Lilla katten kom tillsammans med Dumma katten, då köp hon in i byrålådan vid sängen och låg där och brummade i ett dygn. Tänk lådmonstret.

Men jo, de älskar att bo här. De har klätterställningen på loftgången och ligger därute större delen av dagarna. Och så rusar de fram och tillbaka genom hallen som sagt. Arga katten har fått fullt utlopp för sina tendenser till morgonrace och spinner loss på stället flera gånger om dagen och har till och med lekt (jo, på riktigt!) med Lilla katten åtminstone en gång.

Nämnde jag att vi har ekparkett i hela lägenheten? Ekparkett tål inte riktigt katter som spinner loss kan man säga. Ganska ironiskt om man tänker på att Josh väser ”akta golvet” till alla som vågar besöka oss. Ja, repa inte golvet, vad ni än gör.

Andra bloggar om: , , ,

Det här inlägget postades i Katter, personligt. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tita i paperskårgen

 1. Perskull skriver:

  Katter förstör lägenheter, hus och i vissa fall trädgårdar… det är en del av deras funktion.

 2. Carina skriver:

  Hahahaha…jag minns inte att nån väste åt mig men jag ska tassa på tå nästa gång jag besöker! *lovar*

  Och angående hantverkare det verkar finnas en kurs under utbildningen av alla sådana som heter nåt i stil med ”Hur man undviker kundkontakt 1.0”. Jag tycker alltid det är svårt att få tag i dem, oavsett sort.

 3. Jenny skriver:

  *fnissar* Känner igen det där med katter och trägolv. 🙂 Ni får klippa klorna duktigt på dem, eller helt enkelt slå dövörat till. 🙂 Om ett par månader finns det en till krabat som kan förstöra golvet med diverse leksaker så… bara njut så länge det ser hyfsat fint ut. 🙂

 4. Anne skriver:

  Det låter bekant med katter som gillar att spinna loss innan de sätter av i hundra knyck! Men jag förstår inte vad jag ska tita efter i paperskårgen? Den inkommunikativa hantverkaren kanske? Det kan vara för att jag är korkad som jag inte fattar, men förklara gärna ändå! 🙂

 5. Drottningen skriver:

  Anne: men det är ju från Lotta på Bråkmakargatan när hon flyttar hemifrån!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *