Det gäller att fokusera

Så kan vi läsa en artikel till om hur vi ska ”skydda oss” mot plötslig spädbarnsdöd. Det senaste är tydligen att samsovande kan kopplas till detta, särskilt om föräldrarna druckit alkohol eller tagit droger.

Spontant så undrar jag om det verkligen är samsovandet som är problemet. Istället för att påtala det olämpliga i att hantera ett spädbarn när man är tankad så riktar man in sig på hur viktigt det är att man lägger barnet i egen säng.

Allvarligt? Är det ingen som reagerar på hur konstigt det verkar?

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Föräldraskap. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Det gäller att fokusera

 1. Linda skriver:

  Ja, jag kan nog se större risker med att vara askalas och hantera ett spädbarn än att ha ungen i samma säng, men jag har ju inga egna ungar, så vad vet jag 🙂

 2. Jessika skriver:

  Väldigt väldigt farligt vettu… varför läser du det där skräpet?

 3. Drottningen skriver:

  Linda: Jag har alltid trott att plötslig spädbarnsdöd är när ett friskt spädbarn dör till synes utan orsak så att säga.. samsovning på fyllan låter som en yttre påverkan tycker jag

  Jessika: Jag måste ju hålla mig uppdaterad som förälder 😉

 4. Carina skriver:

  Ja, det är tur att de informerar oss hur farligt det är med samsovning. Det verkar som att alla fynd av stenåldersspjälsängar bara förskjuts i folks medvetanden.

 5. Drottningen skriver:

  Carina: farligare än att knarka!

 6. Jenny skriver:

  Konstigt nog dog ju inte barn i plötslig spädbarnsdöd när man sov en hel familj i samma säng förr i tiden (då dog man iof av vanliga sjukor men ja… )

 7. Jessika skriver:

  Men det fanns inga som kunde varna för att det var jätte- jätte- jättefarligt att ha barnet hos sig om man samtidigt är tankad som en pelikan. Även om jag knappast tror att DET är vad som orsakar plötsligt spädbarnsdöd. Snarare det att man ska nog inte vara tankad som en pelikan och hantera ett barn.

 8. Jessika skriver:

  Och att barnen kunde frysa ihjäl om man inte gjorde det, ja, det hoppar vi över. För nu är det farligt.

 9. Carla skriver:

  Haha jag älskar när alla metoder, tips och böcker tar över det sunda förnuftet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *