Sansa er!

Men alltså, vi måste ta och sansa oss lite med den här svininfluensan. Jag tänker inte länka till artiklar som berättar om hur många som kommer att dö för att de blir sjuka och hur många som har dött kort efter att ha blivit vaccinerade och jag tänker inte heller leta reda på artiklarna som berättar att det inte är sant att man blir steril och får cancer av sprutan och tänk att det är kvicksilver i!

Okej. Ett par djupa andetag här nu.

Jag hade aldrig hört talas om att man inte får cancer av att vaccinera sig innan jag läste det i media, men jag tycker att det är kontraproduktivt att först skriva spaltmeter om den nya influensan och om hur vi alla kommer att dö, eller åtminstone ligga däckade med hög feber och hela samhället kommer att stanna upp (som under semestertider ungefär.. eller för all del, försök få tag på någon mellan jul och nyår) blandat med att vaccinet är försenat och vart ska det här sluta, för att sen när vaccinet väl börjar att levereras börja härja om kvicksilver, cancer och sterilitet.

Allvarligt talat?

Och helt plötsligt så är man osolidarisk och dum om man inte vaccinerar sig och man är korkad och feg om man gör det och debatten går både högt och lågt samtidigt och frågan är egentligen vem som skriker högst.

Vi måste sansa oss helt enkelt och respektera varandras val helt enkelt. Ja, eftersom det är en ny influensa så kommer vi med största sannolikhet att bli sjuka. Hur sjuka vi blir verkar vara något av en slump, men att tro att influensan är hittepå är lika dumt som att jämföra den med pesten.

Låt oss inte göra narr av de som inte tänker som vi och framför allt; låt oss ta ansvar själva. Det blir liksom lite larvigt när man läser om trebarnsmamman som tycker att ansvaret för att ta beslut om hennes familj ska ta sprutan eller inte är alldeles för stort. Hallå? Tre barn? Det är inte så att de ”obligatoriska” vaccinationerna för barn är tvingande. Man får säga nej. Man har ett ansvar där också.

Hur som helst så tycker jag att alla, oavsett om vi vaccinerar oss eller inte ska börja ta ansvar för vår egen smittpridning och jag är övertygad om att den solidaritetshandlingen är lika effektiv som massvaccineringen. Håll dig hemma när du är sjuk helt enkelt. Karens eller inte. Det borde media peka mer på istället för att oroa folk genom att berätta att doserna inte räcker, att man blir sjuk av vaccinet och av flunsan och sen dör man.

Winnerbäcks keyboardist ligger nerbäddad med 40 graders feber och svininfluensa idag, så kvällens spelning blir inställd. Igår orkade han tydligen spela, men det jag inte kommer förbi är varför han inte räknas som osoldiarisk som spelar fast han är sjuk, men de som inte vill vaccinera sig (oavsett skäl) gör det? Precis som rubrikerna om programledare som minsann genomför sin show fast de har vinterkräksjuka. Gör inte så!

Så än en gång, läs på och gör det du finner bäst vad gäller vaccineringen, men ta ansvar för din egen smittpridning så långt du kan och håna inte de som tänker annorlunda.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Sansa er!

 1. Daniela skriver:

  Instämmer!

  Jag har vaccinerat mig för att jag inte kan ha på mitt samvete att smitta någon infektionskänslig patient, dessutom springer jag ju på så många avdelningar så om jag blir sjuk och inte fattar det i tid så är det rätt många som kan bli smittade. Så tänker jag. Hade jag jobbat på bara en avdelning där man inte hade infektionskänsliga patienter så hade jag kanske tänkt annorlunda. Dessutom är det bra för mina framtidsplaner om jag inte får svininfluensan. Men varför döma någon som tänker annorlunda? Man han har ansvar över sitt eget liv och de val man gör, inte över någon annan.

 2. Mary skriver:

  Bra. Jag tänkte skriva något liknande för ut idag. Men nu behöver jag inte det. Tack.

 3. Beelzebjörn skriver:

  Men…?

  En klok och sansad röst om svininfluensan?

  Undrens tid är tydligen inte förbi.

 4. Drottningen skriver:

  Tack alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.