Friday night chicken

Så idag hittade jag kycklingen på Coop. Eller förlåt, Friday night chicken heter det ju. Inklämd mellan andra kycklingdelar låg de, alla tre sorterna och jag valde sour cream. Ganska svår att hitta faktiskt, men så bygger de om vår butik nu så det kan ju varit en ren tillfällighet. Egentligen hade jag tänkt att vi skulle äta den en helt annan dag, men så visade det sig att jag inte hade någon matplan eller lust att laga mat så då blev det kyckling.

Jag blev lite förvånad över hur liten påsen var. Det är klart att jag visste att det skulle vara ett halvkilo, men jag hade fått för mig att det skulle vara mer och inte blev jag mer imponerad när jag hällde ut kycklingbitarna i ugnsformen heller. Plötsligt kändes det som en bra dag att äta kyckling när bara jag och 2-åringen var hemma till middag. Jag vet inte hur många det är tänkt att det ska räcka till, men knappast en hel familj va?

Först det positiva. Mycket enkelt som sagt, häll ner i en form och in i ugnen. Vänta. Okej innehållsförteckning också, det enda jag ställer mig frågande till är ”modifierad stärkelse”. Jag har aldrig begripit vad det är förutom typ utfyllnad. Kycklingbitarna är benfria och saftiga.

Dessvärre också salta. Väldigt salta faktiskt och jag är inte den som är försiktig med salt annars. Jag fick peta bort skinnet för att över huvud taget kunna äta och då var det fortfarande i saltaste laget. Den där sour cream kände jag ingen smak av över huvud taget. Omdömet från 2-åringen (som gärna äter chiliost och således inte är den som bangar saker som smakar) blev ”tycker alls om den kyckling. starkt” och det sammanfattar det hela ganska bra tycker jag.

Min oro över den lilla påsen var alltså helt obefogad, för det är massor med kyckling kvar till sambon när han kommer hem för vi kunde inte få i oss den. Kanske valde jag fel smak bara, det kan vara så enkelt, men med tanke på att den där lilla påsen kostade 59 kronor så lär vi aldrig få veta det heller. 60 spänn???

Att jämföra med 1 kilo kycklingklubbor som jag visserligen får krydda själv (med lite mindre salt?), men som kostade en tjuga.

Så nä, det här blir ingen nödlösning eller snacks till tvn hos oss i alla fall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, Drottningsylt testar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.