Buzzador/ Kids learner

När jag började skolan och vi skulle lära oss att skriva så fick de som inte hade rätt grepp om pennan en avlång och trekantig grej i plast (gummi?) som skulle träs på pennan om så skulle man hålla i den och på så vis få rätt grepp. Jag vill minnas att de var mörkgröna, men jag är inte alls säker. De hette säkert något fiffigt också, men det var inget som vi barn behövde bry oss om.

Det jag minns var att vissa fick de där trekanterna och andra inte.

Det var så länge sen att man fick pennor och sudd från skolan, och när de tog slut så fick man nya. De första åren fick vi till och med skriva i och behålla våra läroböcker. Senare fick vi förvisso skriva i dem med blyerts, men sen ägnade vi de sista dagarna av terminen till att sudda ut allting och lämna in böckerna till nästa årskull.

Nu förstår jag ju att det där med greppet i mångt och mycket är en mognadsgrej, men jag antar att eftersom de där trekanterna nu delades ut och då bara till vissa så ”ska” man ha koll på det vid skolstart. Jämför jag hur vår stora femåring och vår lilla tvååring håller pennor så skiljer det sig minst sagt åt. Den lille har ett stadigt tag med hela handen och liksom hackar fram sina alster.

Numera har Bic en del i sitt sortiment som de kallar Kids learner som innehåller pennor som ska hjälpa barn att få till det där penngreppet. Jag (eller ja, barnen då, men jag har faktiskt också testat) har fått testa dessa pennor via Buzzador. Paketet innehöll bläckpennor, vanliga blyertspennor och så stiftpennor.

Gemensamt för dem är att det finns en gul markering  som visar korrekt fingersättning. Först tänkte jag att det är ju mest larv, men till och med den lilla ungen fick till det, så det verkar funka rätt bra. De är anpassade efter små händer, jag har förvisso större händer än en femåring, men ändå ganska små och de var sköna att hålla i både för mig och barnen. Blyertspennan har en starkare spets som inte går av i första taget och bläckpennan kladdar inte.

Pennorna kommer i två färger, rosa eller blått och det tycker jag väl är lite väl töntigt även fast mina pojkar ville ha de rosa. Jag hade hellre sett pennorna i lite mer neutrala färger som grönt, orange, gult, lila eller ja, något annat än just rosa och blått. Eller i fler färger?

Sammantaget så är det bra pennor för ändamålet. De är lätta att rita/skriva med och som sagt, till och med en tvååring får till korrekt fingersättning med lite hjälp. De kan säkert vara kul att ha med sig om man börjar skolan i dagarna och jag hoppas någonstans att kanske till och med skolor kan köpa in såna om man nu fortfarande kör med de där trekantiga gummigrejerna med vassa kanter.

Du kanske också vill testa grejer mot att berätta om dem? I så fall tycker jag att du ska anmäla dig till Buzzador. Man får erbjudanden om att testa saker, oftast gratis, men ibland till kraftig rabatt. Du anmäler dig till sånt som verkar kul och sånt du behöver och så tycker du om det. Ungefär som när du köper en ny grej och sen berättar för grannen vilket skräp det är. Eller vilket kap det är. Fast billigare, kanske gratis.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
 

Det här inlägget postades i Drottningsylt testar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.