Mina vårdkontakter

När jag var på vårdcentralen i början av året och tog nya prover så tog jag även upp det jag tog upp vid sista samtalet med kirurgen, nämligen att det hade hänt något med min syn. Förutom att jag såg trött ut oavsett hur trött jag är (sånt bryr sig ingen om eftersom det är ”kosmetiskt”), det hade blivit jobbigt att läsa eftersom texten gärna blev både suddig och dubbel och ibland hade jag nästan ont bakom ögonen och jag kände mig trött i ögonen. Plus det här tåröverskottet. Ni vet när man blir lite fuktig i ögonen när man blir lite rörd? Det är mitt normaltillstånd vilket gör att om jag blir lite rörd så rinner ögonen och alla tror att jag gråter.

Jaja, sa kirurgen som kände sig klar med mig och tyckte att jag kunde ju höja levaxindosen lite. Det glömde han visst att skriva i min journal, precis som han glömde det där jag sa om ögonen, vilket gjorde att jag fick nästan vara lite onödigt bestämd  om att inte sänka någon dos när jag blev tillbakaskickad.

Läkaren på vårdcentralen spände ögonen i mig och sa att jag inte har några problem med ögonen och tipsade mig om att gå till optikern, men jaja, hon kunde väl skriva en remiss då. Fast jag skulle ju inte förvänta mig annat än att få vänta länge på min tid (= du simulerar)

Nu i början av maj fick jag en tid. Den passade förstås inte alls, så jag loggade in på mina vårdkontakter och bokade om. Sen gick det 4 arbetsdagar utan att något hände och då blev jag lite sur. Det är nämligen en privat mottagning och jag tänker att om de inte är intresserade av att ta hand om sina kunder så behöver de inte pengarna heller, så jag ringde upp deras automatiska telefonsvarare och bokade av tiden helt, följt av ”jag försökte boka om via mina vårdkontakter, men har inte fått svar, så jag måste ju göra så här”. 06:30 morgonen efter plingade det till i mailboxen med en ny tid.

Så tydligen så lönar det sig att vara lite sur ibland. Sur. Inte otrevlig.

Ögonen då? Jag har inte varit hos någon optiker förstås. Däremot har jag läst på och hittade en studie som sa att höga doser selen har visat sig förbättra ögonsymtom hos gravespatienter och eftersom det inte fanns några biverkningar vad jag kunde se så provade jag det.

Kanske hade läkaren på vårdcentralen rätt, kanske fungerade det med selen, men ögonen är bättre idag. Jag ska inte säga att symtomen har försvunnit, men det är mycket mindre så nu känner jag mig istället dum som ska ta upp tid hos en specialist istället för att låta en sjuk människa gå dit.

Jag kanske är gammal bara och borde ha gått till en optiker? Men, och det sa jag till vårdcentralläkaren, det är ju konstigt att jag i så fall blev så akut gammal i oktober (eller var det november?).

Varifrån kommer det här ifrån ens att jag hela tiden tror att jag inte ska bli trodd och uppfattas som att jag simulerar? Precis som om jag år efter år hade klippkort inom vården? Nåja, för andra året i rad har jag ju det förvisso.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, Drottningsylt testar vården. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.