Ny förbättrat recept, för din skull

I vanliga fall har jag väldigt lite tålamod med saker (främst tjänster) som inte fungerar och nu om möjligt ännu mindre. Det betyder att jag mellan tårarna istället för att bita ihop faller ut mot andra som förtjänar det mer eller mindre.

Vi har mathems middagskasse ibland och förra veckan hade jag glömt att avbeställa. Det gjorde inget, för jag har vare sig aptit eller inspiration, så jag loggade in för att kompletteringshandla, kommer till kassan och ska betala med mitt Med mera betala före som jag brukar. Men nej. För nu måste jag ansluta mitt kort till något satans secure system blabla.

För att registrera sitt kort så legitimerar man sig antingen med mobilt bankID eller med en engångskod. Koden skickas per post. Vanligt bankID, som är en fil i ens egen dator finns inte som alternativ. Jag har självklart ett vanligt bankID.

Så ingen tilläggsbeställning för mig.

Ja beställde den jävla koden och sen var jag inte hemma och igår skulle jag registrera mig och göra en tilläggsbeställning hos mathem. Registreringen gick nog bra. Jag fick ett sms med ännu en kod som jag knappade in och fick välja mellan att godkänna betalningar via sms eller via bankID. Här tänkte jag att jag kanske använder en annan dator nångång så godkänna med sms verkar bra. Då ska man få en kod som man sen knappar in för att godkänna betalningen.

Så in på mathems sida, plockar ihop min beställning, går till kassan, väljer att betala med kort, fyller i mina uppgifter och inväntar sms.

’Jag väntar fortfarande, så här 18 timmar senare. Så ingen tilläggsbeställning för mig.

Vilket otroligt jävla skitsystem som inte fungerar!

Så någon på kundtjänst hos coop fick ett mycket syrligt mail att ta itu med. Jag överreagerade förstås. Hoppas att människan inte har en dålig dag.

Det är lite som när man har en produkt i affären som man gillar och brukar köpa och så en dag så står det ”nytt förbättrat recept” på förpackningen. Då vet man att den är förstörd bortom räddning. Samma sak när tjänster ska ”förbättras”.

Sluta laga sönder saker som inte är trasiga. Så känner jag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Saker som (inte) funkar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.