Man kan aldrig läsa en bok för mycket (3)

Idag hämtade vi ut min bokreabeställning. 9,4 kilo vägde den. Jag hade förväntat mig ett större paket än jag fick, men bland allt man vill och kan säga om Bokus.com så kan man också lägga till att de är bra på att packa. Bra på ett sånt sätt som man blir om man spelat mycket tetris alltså.

Böckerna kommer inte att räcka året ut med min utmaning med en bok i veckan (jag ligger en före just nu), men jag gissar att jag inte har handlat klart plus att min tidigare läsahög inte var slut heller.

Lite roligt förresten att jag igår upptäckte att vår fyra, snart femåring kan läsa. Han har ju hållit på ett tag med att ligga och ”läsa” barnböcker som han kan utantill (trodde vi i alla fall), men igår höll jag på med något helt annat som han stavade sig igenom så då testade jag honom med ett par meningar.

Jag skrev:

Jag älskar dig

Jag vill ha sylt

Nu ska vi äta fisk

och han tog dem allihop.

Och jag kan inte nog betona vikten av att läsa, oavsett på vilket sätt eller vad man läser, bara man gör det för oavsett vad man ska ta sig för så möts man av text som ska hanteras på ett eller annat sätt och om det faller sig naturligt istället för att redan där bli ett högt hinder så är sannolikheten större att man tar sig hela vägen. (sa hon som tog sig ända till en skitlön som undersköterska inom äldreomsorgen)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i barnen, Blogg100. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.