Det känns inte bra (14)

I morse innan jag la mig läste jag en artikel om ett polistillslag mot en lägenhet i närheten av flera förskolor. Det hela hade gått ganska lugnt till efter vad jag förstod, men en förälder hade sett det hela och uttalat sig om att det inte kändes bra. Det var något i stil med att det hade ju blivit stökigare det senaste året, men det här kändes inte alls bra.

Och det här är ännu en sak jag inte förstår.

Om det område jag och mina barn befinner oss i ofta blir stökigare och det dräller omkring kriminella element så vill jag inget hellre än att se poliser här så ofta som det bara går. De ska störa tjyvarna och de ska vara i vägen, prata med folk som bor i området, hälsa på barnen, bura in allt bus de kan få tag på och när de blir utsläppta jaga ikapp dem igen och låsa in dem en gång till!

Det är klart att det inte känns bra med kriminella i omgivningen, men kriminell verksamhet utan att polisen är där och rör runt? Nej, det skulle verkligen inte kännas bra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

 

 

Det här inlägget postades i Blogg100, samhälle. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det känns inte bra (14)

  1. Heidi skriver:

    Jag bor ju så att säga i ett av Uppsalas ”problemområden” (Gottsunda). Mycket skit som händer men som jag som ”vanlig dödlig” inte märker av så mycket, ja så länge det inte är min bil som brinner eller får däcken sönderskurna osv. Det är ett visst område knappa kilometern bort som är det stökigaste stället där skottlossning och annat händer. För min del får poliser VÄLDIGT GÄRNA vistas här i stadsdelen. Mycket. Ofta. Både civila och uniformerade. De försöker ha en dialog med ungdomarna här och skapa en god relation.. så att det inte blir upplopp så fort polisen tar någon här. En blir häktad och de så kallade kompisarna går bärsärkargång.. Hänt mer än en gång så att säga.

    Jag har en vän som jobbar som polis i Uppsala och som är mer än less på ”skitungarna” här i stadsdelen som drar så himla mycket resurser från övriga Uppsala för att de tvingas skicka hit så många patruller att de inte kan täcka upp övriga delar lika bra. Det behövs mer poliser men istället minskar antalet.. så det är svårt att ha nog med poliser överallt där det behövs.

    Hm.. gick visst igång lite gällande det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.