Nyhetstips (17)

Man vill ju hålla sig skapligt uppdaterad även när hjärnan är trött och man inte orkar förbi rubrikerna i Expressen och Aftonbladet. Mitt tips är att hitta några skribenter/journalister/reportrar som tilltalar dig och följa dem på twitter och facebook.

När jag skriver tilltalar så menar jag förstås inte att det ska vara någon du kanske vill gå och fika på eller är partikamrat med, utan snarare någon du orkar lyssna på. Allra helst ska de tycka olika också.

Detta för att det är lättare att ta till sig vad en människa skriver än vad som står i en artikel där kanske något automatiskt klipp startar och stora rubriker och… men det kanske inte ens är de stora rubrikerna vi behöver för att förstå saker?

Ett annat tips är att vara källkritisk. Till exempel så ska du inte ta mina ord för ren sanning, en anonym bloggare som påstår sig vara trött (hur vet du det?) och som vare sig har en ansvarig utgivare eller ett riktigt namn. Det kan vara sant alltihop, men påstår jag att det regnar popcorn i Södertälje så ska du kolla med någon annan om det stämmer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, samhälle. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.