Låt oss tända ljus (38)

Så ännu en gång räknar jag in de mina, den här gången är de så många fler. En lastbil har kört in i Åhlens city, dödat några, skadat fler. Alla rykten som florerar om skottlossning och vi vet nog vilka som gjorde det (minns ni Utöya? Alla ”visste” att det var en muslim, men nej. Is i magen nu) och paniken.

Andas. Samla de dina. Prata med dina barn. Sprid inte rykten.

Oavsett vem som gjort det här mot oss. Som gör oss illa. Låt dem inte vinna.

Låt oss när det här är över vandra på gatorna i Stockholm igen. Prata in om vårt lugna trygga Sverige, vi är en del av världen, om än en tryggare del (ja, fortfarande) och världen brinner på så många ställen.

Idag är en mörk dag. Låt oss tända ljus.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Blogg100, samhälle. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.